Яблучні пончики на кефірі швидкого приготування: показую, як просто і легко приготувати смакоту до чаю за лічені хвилини
від Denzhyttya
26 Лютого, 2023
Рецепт яблучних пончиків на кефірі. Цей рецепт із серії «Гісті на порозі», страва готується дуже швидко, всі інгредієнти завжди є на кухні. Яблука нарізаються невеликими шматочками і змішуються з тістом.
Вироби смажаться у фритюрі, при цьому виходять абсолютно не жирними. Яблука всередині перетворюються в ніжний яблучний крем, його кислинка відмінно доповнює солодке тісто. Такі пончики з фруктовим смаком і ароматом набагато цікавіше звичайних оладок.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль -1 / 3 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Борошно – 160 гр.
- Яблука -2-3 шт.
Приготування:
- У глибоку ємність влийте кефір, додайте кілька ложок сметани, вбийте два яйця, всипте сіль і цукор. Всі інгредієнти ретельно перемішайте вінчиком до однорідності.
- Борошно просійте через сито, змішайте його з пекарським розпушувачем, додайте в рідку масу.
- Замісити однорідне тісто без грудочок. По консистенції маса повинна бути схожа на тісто для оладок.
- Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, м’якоть наріжте дрібним кубиком, закиньте в тісто.
- Суміш добре перемішати, щоб тісто повністю обволокло яблука. Можливо на цьому етапі в тісто необхідно буде додати ще трохи борошна, оскільки яблука можуть пустити сік, роблячи масу не такою густою. Приступайте до випічки виробів у фритюрі.
- У сотейник влийте велику кількість олії, нагрійтеїї до гарячого стану. Столовою ложкою набирайте невелику порцію суміші і відпустіть її в олію. Смажте пончики на середньому вогні приблизно 2 хвилини, перевертаючи їх в різні боки для рівномірного просмаження.
- Пончики викладіть на серветку, щоб вона ввібрала верхній олійний шар.
- Подайте їх на стіл в теплому вигляді, хоча після охолодження вони залишаються такими ж м’якими і смачними. За бажанням посипте цукровою пудрою.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com