Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м’якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем

Дріжджове тісто повітряне, м’яке та багато макової начинки. Таке тісто довго не черствіє і випічка залишається м’яка та свіжа протягом 2-3 днів, якщо залишається. Я сподіваюся, що булочки з маком, приготовані за цим рецептом, сподобаються і вам! Рекомендую приготувати та скуштувати.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно – +/-480 гр.
  • Молоко тепле – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г (20 г пресованих)
  • Цукор – 80 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло розм’якшене – 60 г.

Для начинки: (можна купити готову макову начинку за бажанням)

  • Мак сухий – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Вода (молоко) – 150 мл.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Білок – 1 шт. (жовток для змащення булочок)

Вихід начинки: 400 гр.

Для змащування:

  • Жовток + молоко – 1 ч. л.

Цукровий сироп:

  • Цукор – 30 г.
  • Вода – 40 мл.

Приготування:

  1. Приготуємо начинку. Мак промити через дрібне сито.
  2. Залити чистий мак водою (пропорція 1:1). Ставимо сотейник на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо пінку, прикриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на мінімальний, щоб ледве булькало. Варимо до моменту, поки вся рідина випарується і мак добре розпариться приблизно на це іде 15-20 хвилин, періодично помішуючи, щоб мак не пригорів.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  3. Потім додаємо вершкове масло і продовжуємо запарювати мак до моменту, поки дно сотейника залишиться сухим, на це йде ще 15 хвилин. Чим краще вбереться рідина, тим густіше буде макова начинка.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  4. Додаємо цукор, ванільний цукор, перемішуємо та подрібнюємо мак занурювальним блендером, зручніше це робити у високій мірній склянці. Повинна вийти в’язка маса. Потім додати білок, перемішати. Залишаємо начинку до повного остигання. Начинку можна приготувати напередодні та зберігати у холодильнику.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  5. Приготуємо тісто.У мисці змішати тепле молоко, дріжджі, цукор. Якщо ви не впевнені у своїх дріжджах, залиште їх хвилин на 10-15, щоб дріжджі заробили та покрилися бульбашками. Додати яйце, сіль, все добре перемішати.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  6. Додати борошно (450 г, може знадобитися трохи більше) і зібрати тісто в грудку.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  7. Потім додати розм’якшене вершкове масло, кімнатної температури, замісити тісто. Вимішувати тісто протягом 10 хвилин, тісто буде еластичним і не липне до рук.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  8. Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплі на 1,5 години, для підйому.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  9. Тісто збільшиться, буде повітряним та пористим.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  10. Тісто, що підійшло, ділимо навпіл. Формуємо кульки, прикриваємо серветкою, залишаємо хвилин на 10.
  11. Кожну частину тіста розкачати в прямокутник (28х36), товщиною приблизно 2-3 мл. На кожну частину тіста розподілити рівномірно макову начинку (начинку ділимо навпіл), далекий край залишити, 1,5-2 см., його не змащувати.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  12. Тісто згорнути у рулет, защипнути край рулету. Нарізати рулет на рівні частини по 5-6 см. на 6 шматочків.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  13. Застелити форму пергаментним папером або килимком для випічки, розкладаємо булочки так, щоб між ними була відстань. Накрити булочки плівкою і залишити на вистоювання на 30 хвилин. За бажанням змастіть булочки жовтком для рум’яності.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем
  14. Випікати булочки в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин до рум’яного кольору.Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем

Готові булочки дістати з духовки і гарячі змастити цукровим сиропом (для приготування сиропу: змішати воду з цукром, помішуючи, довести до кипіння, поки цукор не розчиниться).Здобні булочки з маковою начинкою: виходять м'якесенькі, повітряні і неймовірно смачні, а рецептом поділилась кондитер зі стажем

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: