Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім’ї

Сьогодні приготувала дуже смачне пісне печиво за рецептом моєї бабусі. У його складі немає яєць, молока та вершкового масла.

Печиво ароматне, зі смаком кориці та апельсина, м’яке всередині, з хрумкою цукровою скоринкою. Випічка є дуже бюджетною, її можна готувати не лише у піст.

Інгредієнти:

  • Борошно 220-230 г
  • Крохмаль кукурудзяний 90 г
  • Цукор 100 г
  • Олія 100 мл
  • Сік апельсина 120 мл
  • Цедра апельсина
  • Розпушувач 1 ч. л. з верхом
  • Сіль за смаком

Посипання:

  • Цукор 1 ст. л,
  • Кориця 1 ч. л

Приготування:

  1. Спочатку готую апельсинову цедру. Знімаючи верхній шар, не торкаючись білої частини, вона може гірчити. З апельсина вичавлюю сік.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  2. Борошно заздалегідь просіяла, додаю до неї крохмаль і висипаю розпушувач. Усі сухі інгредієнти перемішую.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  3. У тарілку для змішування висипаю цукор, виливаю апельсиновий сік і додаю щіпку солі. Перемішую продукти вінчиком. Бажано, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  4. Виливаючи олію без запаху і додаю апельсинову цедру. Знову перемішую.
  5. Додаю підготовлене борошно і починаю замішувати м’яке тісто, спочатку вінчиком, потім висипаю залишки борошна та продовжую руками.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  6. Вимішую недовго. Тісто виходить м’яке, слухняне та дуже ароматне.
  7. Розкачую тісто на папері для випічки. Надаю йому прямокутну форму і формую пласт товщиною приблизно 8 мм.
  8. Нарізаю тісто приблизно на рівні смужки. Формую печиво у вигляді ромбів, але можна надати йому будь-яку форму.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  9. На розкачаний пласт посипаю зверху корицю, змішану з цукром. Перетягую заготовку разом із пергаментом на деко.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  10. Духовка наперед розігріта до температури 180 градусів, ставлю печиво випікатися. Час випікання приблизно 20 хвилин. Печиво готове. Поки пласт ще гарячий, ножем відокремлюю шматочки печива один від одного.Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  11. За рахунок пісного тіста та крохмалю, печиво зарум’янюється, але не дуже сильно. Дуже важливо його не пересушити!Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї
  12. Зверху на печиві утворюється хрумка цукрова скоринка, але всередині воно залишається м’яким.

У цьому рецепті, пласт тіста краще не розкачувати дуже тонко інакше печиво може вийти твердішим і більш хрустким!Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім'ї

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: