Найпростіший рецепт пісного кексу
від Denzhyttya
31 Січня, 2024
Сьогодні я приготувала гарний пісний кекс У цьому рецепті продукти найпростіші та легкий процес приготування.
Інгредієнти:
- Борошно ~ 220 г
- Цукор 150 г
- Олія 100 мл
- Какао-порошок 15 г (~ 1 ст. л. з гіркою)
- Вода тепла 300 мл
- Розпушувач 10 г
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
Приготування:
- У тарілку для змішування висипаю цукор, наливаю теплу воду і додаю щіпку солі.
- Перемішую продукти вінчиком до розчинення кристаликів цукру.
- Виливаю олію без запаху.
- Насипаю частину просіяного борошна, додаю розпушувач, замішую тісто і стежу щоб по краях тарілки не залишалося грудочок.
- Висипаю залишки борошна, перемішую. Виходить тісто, по консистенції схоже на густу сметану.
- Тісто поділяю на дві частини. В одну тарілку додаю трохи більше.
- У більшу частину тіста висипаю ванільний цукор. Висипаю цілий пакетик, 8 грам. Можна додати менше, до смаку. Перемішую вінчиком та світле тісто готове.
- У другу частину тіста додаю какао просіюючи через сито, тому що в ньому можуть бути невеликі грудочки.
- Перемішую вінчиком та виходить густе шоколадне тісто. Додаю до нього приблизно дві столові ложки води. Темне тісто по консистенції має стати приблизно таким же як світле.
- Кекси випікаю у круглій формі з отвором посередині. Можна також випікати у звичайній прямокутній формі, скляній чи металевій. Форму трохи змастила олією і виливаю в неї по черзі світле та темне тісто.
- Шари між собою не перемішую, а відразу ставлю кекс випікатися, заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Кекс випікається приблизно 40 хвилин.
- Кекс добре піднявся перед тим, як його нарізати, кекс бажано повністю остудити. Тісто у нього виходить пористе, трохи вологе, із приємним ванільно – шоколадним смаком.
- Звичайно варіант з додаванням меду, має багатший смак, а цей рецепт найпростіший. Але іноді необхідний саме такий! Випічка виходить дуже гарна. При нарізці завжди цікаво, який усередині вийшов малюнок.
Смачного!
Позначки