Гарбузовий крем-суп: ТОП-3 покрокових рецепти з фото
від Denzhyttya
14 Вересня, 2019
Гарбуз – це без перебільшення головний осінній продукт. Особливо смачними і корисними виходять супи. Ділимося рецептами найкрутішими варіантами. Смачного!
Суп-пюре із запеченого гарбуза
Цей затишний домашній суп ідеально підійде для обіду в колі сім’ї. Ароматна індійська приправа відмінно підкреслить солодкуватий смак гарбуза сквош.
Складові:
- Гарбуз сквош (середнього розміру) 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Порошок каррі 1 ст. л.
- Курячий бульон 2-3 чашки
- Мелена кориця 1 / 2 ч. Л.
- Олія 1 ч. л. + Для обсмажування
- Морська сіль, мелений чорний перець – за смаком
- Гриби для подачі
- Хліб для подачі
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Розріжте навпіл гарбуз, очистіть від насіння.
- Викладіть гарбуз на деко і запікайте 35-40 хвилин.
- Наріжте цибулю. Розігрійте масло в каструлі на середньому вогні.
- Додайте цибулю і порошок каррі і пасеруйте до м’якості.
- Вийміть ложкою м’якоть з гарбуза і додайте в каструлю.
- Додайте бульйон, корицю, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.
- За допомогою блендера подрібніть суп до потрібної консистенції.
- Приправте сіллю і перцем.
- Обсмажте нарізані гриби на невеликій кількості олії.
- Підсмажте хліб.
- Перед подачею прикрасьте суп підсмаженим хлібом і скибочками грибів.
Гарбузово-сирний суп
Вершковий сир прекрасно доповнює оксамитову текстуру супу. Крім того, гарбуз – лідер за вмістом заліза серед овочів, багатий вітамінами групи В і корисною клітковиною.
Складові:
- М’якоть гарбуза 500 г
- Сир “Філадельфія” 150 г
- Курячий бульйон 1 л
- Цибуля 1 шт.
- Вершкове масло – шматочок
- Каррі 1 ч. л.
- Паприка за смаком
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю.
- Наріжте кубиками м’якоть гарбуза.
- Розтопити вершкове масло в сотейнику.
- Пасеруйте цибулю 5 хвилин на слабкому вогні.
- Додайте каррі і гарбуз. Обсмажуйте протягом 2 хвилин.
- Додайте бульйон, доведіть до кипіння і варіть під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.
- Додайте “Філадельфію” і приправте сіллю і перцем.
- Подрібніть суп у блендері до стану пюре і потримайте на вогні ще 2 хвилини.
- Перед подачею прикрасьте дрібкою паприки.
Суп з гарбузом і білими грибами
Поєднання гарбуза і грибів, особливо в супі, не є традиційним, однак, це ідеально підходить для осіннього обіднього столу.
Складові:
- Цибуля 1 шт.
- Гарбуз 800 г
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Курячий бульон – по необхідності
- Кмин за смаком
- Білі гриби свіжі 150 г
- Пармезан 50 г
- Масло вершкове 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Очистити і нарізати цибулю, потім обсмажити її в глибокій сковороді з оливковою олією. Тим часом, очистити гарбуз, видалити насіння і нарізати кубиками.
- Додати гарбуз в сковороду і злегка обсмажити до золотистої скоринки. Коли кубики підрум’яняться, залити їх курячим бульйоном так, щоб він повністю закрити гарбуз.
- Варити під кришкою близько 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. У цей час вимити і нарізати гриби пластинками, далі обсмажити їх в невеликій сковороді з оливковою олією на сильному вогні до коричневого кольору. Додати вершкове масло і смажити ще 2 хвилини, помішуючи.
- Подрібнити гарбузовий суп у блендері, додавши при необхідності ще трохи бульйону. Посолити, поперчити і додати за смаком кмин. Подавати зі смаженими грибами і нарізаним пармезаном.
Джерело:
kolizhanka.com.ua