Великодня паска з дуже ніжним тістом

Ці паски виходять високими, пористими, вологими всередині. Тісто, як пух!

Інгредієнти:

  • Яйця – 8 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Вершкове масло – 250 г
  • Сметана 15-20% – 500 г
  • Цукор – 450 г
  • Ванільний цукор – 3-4 пакетика
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 15 г (свіжі 50 г)
  • Борошно – 1400 г (мука різна, але не більше 1600 г)
  • Ізюм – 250 г

Прикраса:

  • Білок від 4 яєць
  • Цукор – 200 г

Приготування:

  1. Якщо Ви готуєте зі свіжих дріжджів – обов’язково зробіть опару. На сухих дріжджах опару робити не обов’язково, але тісто буде підходити не 1,5 години, а 3.
  2. У 9-літровій ємності з’єднати розбовтані великі яйця зі сметаною і ледь теплими молоком, розтопленим маргарином, всипте цукор, ваніль, сіль. Вмішуйте з’єднані з борошном дріжджі. З останньою порцією борошна додати ізюм.Великодня паска з дуже ніжним тістом
  3. Тісто добре вимісити. Дати підійти під кришкою три рази, осадити.Великодня паска з дуже ніжним тістом
  4. Змазаними олією руками наповнити 1/2 форми, застелені пергаментом вище краю. Дати годину підійти під рушником.Великодня паска з дуже ніжним тістом
  5. Випікати при 160-180 С 40 хвилин, до готовності. Перевіряти дерев’яною шпажкою.
  6. Вийняти паски з духовки і дати постояти 10 хв. Витягти з форм, але пергамент не знімати до подачі. Залишити до повного охолодження.
  7. Глазур: білки збити в стійку піну, в кілька прийомів всипати цукор, потім лимонну кислоту. Нанести на остиглі паски, прикрасити посипкою.Великодня паска з дуже ніжним тістом
  8. Виходить 4 паски по 16 см заввишки і 15 см в діаметрі. Можна зробити 8 маленьких пасок.

Паски зберігати в пакетах не знімаючи пергамент. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: