Полтавські вергуни на кефірі

Приготуйте записнички, у мене сьогодні є дещо дивовижно смачне – полтавські вергуни на кефірі. Тісто для них робити настільки просто, що не потрібно відкладати їх приготування на вихідний.

У селі Чечелевому Полтавської області навіть є музей, присвячений вергунам: історії їх виникнення та різним рецептам. У мене вони вийшли хрумкими та пишними одночасно. І попри те, що смажилися в олії, абсолютно не жирні.

Інгредієнти:

  • яйце 1 шт
  • цукор 50 г ( за смаком)
  • сіль 1/4 чайної ложки
  • вершкове масло 50 г
  • кефір 250 мл
  • сода 1 чайна ложка
  • борошно 420 г
  • олія
  • цукрова пудра для присипки

Приготування:

  1. Для приготування вергунів на кефірі спочатку потрібно взяти глибоку миску, розбити в неї яйце, додати сіль і цукор. Все збити вінчиком.d6bc1012eaaaa4bc37e760f752595d11
  2. Після чого додати соду, перемішати і додати вершкове масло, яке попередньо потрібно розтопити.
  3. У цю ж миску потрібно влити кефір і знову перемішати всі інгредієнти.b0381eec78e31eff4f028975a7979c0a
  4. Тепер в отриману масу потрібно додати борошно. Його необхідно просіювати порційно і постійно перемішуючи кефірне тісто.a2770bf5059262da201211a7821cbb8c
  5. Тісто потрібно вимішувати спочатку вінчиком, а потім руками. Воно повинно вийти м’яким, однорідним і трохи липким.0706f5dee5de2be09763153b7133461d
  6. Миску з тістом потрібно накрити харчовою плівкою або рушником, і дати постояти близько 15-20 хвилин. Через вказаний час тісто потрібно розділити на дві частини, і кожну з них розкачати на пласт товщиною 2 – 3 міліметра.
  7. Потім пласт потрібно розрізати на смужки товщиною 4 – 5 см,.
  8. Після чого смужки потрібно розрізати по діагоналі, щоб вийшли ромбики. У центрі кожного ромбика потрібно зробити надріз.021cabd50b043c4f25df73051370a9a8
  9. Тепер в кожному ромбику один кінець тіста потрібно протягнути через отриманий надріз.e1f8a302120ad7a34a3c952a02abac9deef7934527d06324e2a42eda7f3d81d8
  10. У сковорідку потрібно налити соняшникову олію і добре розігріти її.
  11. У розігріту олію потрібно опустити заготовки з кефірного тіста і обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.fe20ab7ca94963f7ef64921b46033560
  12. Готові вергуни потрібно викласти на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником, щоб забрати зайву олію.5425361c31317fdcc21d7d57f4d8b6bf
  13. Вергуни посипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.f787f14f80068afb95440003f448c642

Можна просто полити любимим солодким соусом, медом або згущеним молоком.

Порада: Після смаження обов’язково викладайте їх на тацю, застелену паперовим рушником один біля одного, щоб з кожного увібралася зайва олія. Гарячі вергуни не посипайте цукровою пудрою, бо вона розтане. Дочекайтеся, поки вони повністю остигнуть. Ще подавайте з улюбленим варенням, рідким медом, арахісовою або шоколадною пастою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: