Знаменитий меренговий рулет: найвдаліший рецепт повітряного, вишуканого десерту з ягодами

Готую меренговий рулет – пишний, вишуканий десерт, влітку можна експериментувати з різними яодами, добре підійде полуниця або малина. Такий не десерт можна подати і на святковий стіл і просто для домашнього чаювання.

Інгредієнти:

Меренговий корж:

  • 200 г білка ( краще кімнатної температури, але не обов’язково ), це білки 6 яєць середнього розміру
  • 300 г дрібного цукру ( цукор в магазині намагайтеся вибирати найдрібніший, або можна змолоти в кавомолці )
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • щіпка солі

84af6f4120601bd1daf1bf749121eec8

Приготування:

  1. Відразу потрібно підготувати деко. У мене стандартне розміром 30 * 40 см. Застелила його пергаментним папером. Пергамент повинен бути якісним, силіконізованим.
  2. Духовку включаю розігріватися до 150 ° С.5c43982b822abfa10adec4cf9d198f32
  3. Найголовніше в приготуванні меренгового коржа – це правильно і добре збити меренгу. Це основа.
  4. Білки переливаю в чашу міксера, додаю дрібку солі і збиваю на мінімальній швидкості в пишну піну.37c3a7d6c2079b1151ec71e42d20a185
  5. Тепер по 1 ст. л. всипаю цукор і продовжую збивати поки весь цукор не закінчиться. Поступово збільшую швидкість міксера. Я збиваю на 4 швидкості з 7. Залежно від міксера це може бути і третя швидкість. Краще збивати повільніше але довше!8ecdfc22753e00dc462091987cc39e27
  6. Зупиняю міксер і лопаткою знімаю цукор зі стінок чаші.
  7. Продовжую збивати поки весь цукор не розчиниться. В кінці швидкість міксера збільшую і збиваю в щільну масу.b5742f6a9ad6f112cc579598ad715581
  8. Вливаю лимонний сік і добре перемішую.2d49b15c60e57f8de51fdf9f57df8e56
  9. Ось така повинна вийти меренга. Стійка, щільна і блискуча, на дотик цукор повністю розчинився. Чим щільніше меренга, тим пишніше буде корж!98addfcfd766c26734caabda93a168b4c9ad91a01de851017698d027097f813b
  10. Просіюю крохмаль і перемішую лопаткою.8f7e11fdad8bee3c7f3e1a6942e20fedddca00dc51de9971d693852633ef8a7d
  11. Викладаю масу на деко і розрівнюю. До країв не доходжу.ed5ed4c5e32d03baa9a6c807013193ca0b69027d42c27d9bb362c0afe7e39852
  12. При 150 ° С випікаю меренговий корж 40-45 хвилин.d7a6bb31217552444699c1425eecb52d
  13. Готовий корж підрум’яниться, зверху буде тверда скоринка.d455c18edab280d94c899506cb92a701
  14. Деко потрібно відразу вийняти з духовки. Зверху лист пергаменту і решітка. На неї перевертаю меренговий корж.1879d9081cf6ca4df6aa54f4631b7fbfa45ccec3a8d851dc534385c3375796da
  15. Знімаю пергамент і залишаю охолонути.f161e118424571846cab6d32be8789fb

Крем:

  • 250 г вершків жирністю 33-35%
  • 250 г маскарпоне або сирного вершкового сиру
  • 25 г цукрової пудри
  • ягоди або шматочки фруктів, найкраще з кислинкою.

7a64826dd175a555a9a1b5a8b66b27e8

У чаші міксера з’єдную вершки, сир і пудру. Збиваю на середній швидкості, зовсім недовго.aa4b8ba33524e60f70960f506ad3c5a8c5df4f95bbe61ce87d945737d2672204

Вийде гладкий, однорідний крем який добре тримає форму.e1b2e368565d6a2ae362d562c6f046b2

1,5 ст. л. крему відкладаю для декору зверху. Що залишився, викладаю на корж. Зверху шматочки полуниці, або малина.2b11010663ff056c0efb7119274ecab80368cf3e65f246e8819f6df6a28f6d21

За допомогою нижнього листа пергаменту звертаю в рулет.f97aba3322c2f774bb577992240068d0e7c8a158d698dc730903fee2dabf4712

Прикрашаю зверху. Забираю в холодильник на 1 годину.6c9a553ee41666ca2236f0c7ce89cbdbaaf367f58aaa998e5de7218973210d04

Пишний, повітряний як хмара, такий ніжний, що просто тане в роті десерт! Меренговий рулет не готують заздалегідь. Але можна заздалегідь спекти меренговий корж, остудити і зберігати в духовці.9bd55f19cf5bed42e0fcdba552e460df

Свіжість ягід прекрасно розбавляє солодкість меренги!318fddee5821569ea3812977288e3a36

Якщо при всіх рекомендаціях меренговий корж не вийшов, спробуйте взяти інший цукор, інший крохмаль.6dd9e5b4049d579e66a96c12be8686ec

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: