ТОРТ або Тістечка “Молочна Скибочка”, смак повітряного морозива, за мотивами знаменитого десерту

від Denzhyttya
18 Квітня, 2025

Повітряний шоколадний бісквіт та ніжний крем суфле з медовим післясмаком, нікого не залишить байдужим)
Інгредієнти:
Бісквіт (30*40 см):
- 5 яєць
- 125 гр. цукру
- 125 гр. борошна
- 25 гр. какао порошку
- 40 мл. води
- 8 гр. ванільного цукру
- дрібка солі
Крем мус:
- 400 гр. вершків 33-35%
- 100 мл. молока
- 75 гр. меду
- 125 гр. білий шоколад
- ваніль чи 8 гр. ванільного цукру
- 10 гр. желатину + 50 мл води
Глазур (за бажанням):
- 80 гр. вершків 33-35%
- 80 гр. темний шоколад
Приготування:
- Бісквіт: Яйця з цукром збиваю 10-12 хвилин.
- Наприкінці додаю ванільний цукор або ваніль та сіль. У мене цукор із натуральною ваніллю, тому такий колір.
- Яєчна маса має бути пишною, стійкою, з вінчиків спадатиме стрічкою та затримуватиметься на поверхні.
- Борошно змішую з порошком какао, воно алкалізоване, тому бісквіт виходить темнішого, шоколаднішого кольору.
- Просіюю у збиту масу у два прийоми. Акуратно перемішую лопаткою.
- Ложку тіста змішую з водою.
- І виливаю назад, ще раз перемішую.
- Готове бісквітне тісто перекладаю на лист, на пергаментний папір. Її додатково змащую олією.
- Розрівнюю. При 180 °С випікаю бісквіт 12…15 хвилин.
- Розрізаю бісквіт на дві половини. Один корж кладу на тацю або дошку, зверху роз’ємну прямокутну форму. Бортики застилаю пергаментом. Можна просто взяти форму відповідного розміру або зробити рамку із фольги складеною у кілька разів.
- Крем: Желатин заливаю водою та залишаю набухати.
- До добре охолоджених вершків додаю ваніль (у мене цукрова пудра з ваніллю) і збиваю до м’яких піків.
- Молоко нагріваю майже до кипіння. Вливаю в шоколад і вимішую.
- Додаю мед.
- Набряклий желатин перекладаю в ківш і нагріваю, доки желатин не стане рідким.
- Вливаю у шоколадну суміш. Перемішую. Повинна вийде однорідна суміш. Залишаю охолонути.
- Підмішую вершки.
- Готовий крем викладаю на корж, розрівнюю.
- Зверху другий корж.
- Торт накриваю та прибираю в холодильник, його можна залишити в такому вигляді або покрити глазур’ю.
- Глазур: Вершки нагріваю, доводжу практично до кипіння. Вливаю в шоколад, залишаю на 1 хвилину та вимішую. Шоколад можна брати звичайний.
- Покриваю торт.
- Зверху роблю візерунок шпателем. Забираю торт у холодильник на 6 годин.
- Перед тим як розрізати торт на шматочки, ніж раджу нагріти у теплій воді.
У мене вийшло 12 порцій, на 12 людей. Торт вагою 1 кг 500 г, висотою 5 см, розмір 28 * 18 см.
Пишний і ніжний як хмара, з легким медовим смаком. В міру солодкий, смачний!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.