ТОРТ або Тістечка “Молочна Скибочка”, смак повітряного морозива, за мотивами знаменитого десерту

Повітряний шоколадний бісквіт та ніжний крем суфле з медовим післясмаком, нікого не залишить байдужим)

4ebcd34ec20c930f0116f6ae405273bb

Інгредієнти:

Бісквіт (30*40 см):

  • 5 яєць
  • 125 гр. цукру
  • 125 гр. борошна
  • 25 гр. какао порошку
  • 40 мл. води
  • 8 гр. ванільного цукру
  • дрібка солі

Крем мус:

  • 400 гр. вершків 33-35%
  • 100 мл. молока
  • 75 гр. меду
  • 125 гр. білий шоколад
  • ваніль чи 8 гр. ванільного цукру
  • 10 гр. желатину + 50 мл води

Глазур (за бажанням):

  • 80 гр. вершків 33-35%
  • 80 гр. темний шоколад

Приготування:

  1. Бісквіт: Яйця з цукром збиваю 10-12 хвилин.368933924e5f6dfab7ed223e0ae05229
  2. Наприкінці додаю ванільний цукор або ваніль та сіль. У мене цукор із натуральною ваніллю, тому такий колір.548298cbfc3b29989ea116c847adc786
  3. Яєчна маса має бути пишною, стійкою, з вінчиків спадатиме стрічкою та затримуватиметься на поверхні.b6979b9c22f83d115768ff940d01c499
  4. Борошно змішую з порошком какао, воно алкалізоване, тому бісквіт виходить темнішого, шоколаднішого кольору.2bb4dbcf012bfd11e42b6678815f70f1
  5. Просіюю у збиту масу у два прийоми. Акуратно перемішую лопаткою.fc4bdd7e1754d6fe522069079971d563
  6. Ложку тіста змішую з водою.fa3ac1ec98f0c919fdd0d6d563550ecd
  7. І виливаю назад, ще раз перемішую.83148b106f6bc72ff2384bbd03a59b6b
  8. Готове бісквітне тісто перекладаю на лист, на пергаментний папір. Її додатково змащую олією.e8be52ea0617009dfa40e5ada3f9c82b
  9. Розрівнюю. При 180 °С випікаю бісквіт 12…15 хвилин.d97f18b4c410bcbb39fb1ade7def502c
  10. Розрізаю бісквіт на дві половини. Один корж кладу на тацю або дошку, зверху роз’ємну прямокутну форму. Бортики застилаю пергаментом. Можна просто взяти форму відповідного розміру або зробити рамку із фольги складеною у кілька разів.f6280bc7e3ca15461dfe2003025d54c1
  11. Крем: Желатин заливаю водою та залишаю набухати.78dd44ab0588d38c6cdcdc4918f1ccd6
  12. До добре охолоджених вершків додаю ваніль (у мене цукрова пудра з ваніллю) і збиваю до м’яких піків.3174d44b4ea7885618db92c7ca9da371
  13. Молоко нагріваю майже до кипіння. Вливаю в шоколад і вимішую.641bc28e672854c293cb01d43e7c2ba7
  14. Додаю мед.803f199cd58f6dbba123a97ffe9a718b
  15. Набряклий желатин перекладаю в ківш і нагріваю, доки желатин не стане рідким.5e831db065fb9c31c2e4d31383187624
  16. Вливаю у шоколадну суміш. Перемішую. Повинна вийде однорідна суміш. Залишаю охолонути.9e4478e2fede6d5d38b9ee9940fb27f6
  17. Підмішую вершки.b9bf759f2e5866383456fad5c05a34fcb47e257a9cc0202334523a5e4803702f
  18. Готовий крем викладаю на корж, розрівнюю.2744c1590d453f12a9b13a2d063665d6
  19. Зверху другий корж.45abd80e7af62a6a007eac5b4ad3806c
  20. Торт накриваю та прибираю в холодильник, його можна залишити в такому вигляді або покрити глазур’ю.
  21. Глазур: Вершки нагріваю, доводжу практично до кипіння. Вливаю в шоколад, залишаю на 1 хвилину та вимішую. Шоколад можна брати звичайний.9627711fce0bc2196dbe0cdacfaf175d
  22. Покриваю торт.9a899ad9e506d3b2b212d80f4fbb27a8
  23. Зверху роблю візерунок шпателем. Забираю торт у холодильник на 6 годин.e68329f5cb098b2cc5729cc087a18c80
  24. Перед тим як розрізати торт на шматочки, ніж раджу нагріти у теплій воді.bb232d8760e3aadb528187998b23097c

У мене вийшло 12 порцій, на 12 людей. Торт вагою 1 кг 500 г, висотою 5 см, розмір 28 * 18 см.7d648635a1b1c96b844493dbb3a73094

Пишний і ніжний як хмара, з легким медовим смаком. В міру солодкий, смачний!af23998b653084d27d69316571f437aa

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: