Рецепти корисних перекусів для дітей у школу
Ці страви ви з легкістю зможете приготувати своєму школяру
Інтенсивні заняття фізкультурою та розумова активність на уроках виснажує дитину за шкільний день. Щоб залишатися активними та зосередженими на науці, ми пропонуємо вам Топ-5 корисних перекусів, які ви з легкістю зможете приготувати своєму школяру.
Корисні цукерки
Всі діти обожнюють цукерки та при будь-якій нагоді випрошують їх у батьків. Проте, магазинні солодощі шкідливі для дитячого організму і майже всі містять у своєму складі харчові додатки.
Пропонуємо потішити вашу дитину корисними цукерками власного приготування, які ви сміливо можете давати їй з собою в школу.
Інгредієнти:
- 400 г домашнього сиру (не сухого)
- стакан кокосової стружки
- 10 шт фініків
- чорний шоколад не менше 71%
- арахіс або грецький горіх
- чайна ложка кокосової олії
Приготування:
- Домашній сир, фініки та кокосову стружку (можна використати кольорову для більш привабливого вигляду) блендеруємо в однорідну масу. Розділяємо готову масу на частини та у кожну з них додаємо всередину горіх, після чого формуємо кульки.
- Готові сформовані кульки ставимо в морозилку на годину, щоб вони не втратили форму при контакті із гарячим шоколадом.
- Розтоплюємо плитку шоколаду на водяній бані.
- Важливо, щоб вода у каструлі не контактувала із дном посуду, у якому ви топите шоколад.
- За допомогою ложки занурюємо сирні кульки у шоколад та викладаємо на тарілку. Поки шоколад не застиг, на нього можна посипати подрібнені горіхи та кокосову стружку.
Бананові оладки
Інгредієнти:
- 2 банани
- 2 яйця
- 3-4 ст. л. вівсяного борошна
Приготування:
- Банани подрібнюємо на шматочки для кращого блендерування, додаємо яйця та вівсяне борошно. Блендеруємо все до однорідної маси та за допомогою фігурного кільця формуємо оладки.
- Для аромату та смаку радимо вам обсмажувати оладки на кокосовій або гарбузовій олії. Також можна готувати бананові смаколики на антипригарній сковороді без олії.
- Для декору оладок можна використати листочки м’яти та посипати пудрою.
Вітамінні батончики
Батончики – це саме те, що потрібно дитині для швидкого перекусу у школі. Їх зручно їсти на шкільній перерві, а складники цього оригінального смаколика наситять організм вашої дитини дуже потрібними мікроелементами.
Інгредієнти:
- 200 г вівсянки
- 100 г насіння соняшника
- 100 г горішків
- 10 фініків
- 50 г кунжуту
- 2 банани
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. кокосової олії
Приготування:
- Підсушуємо вівсянку у духовці з медом та горішками. До готової та рум’яної маси додаємо подрібнені фініки, банан, насіння соняшника та кунжут.
- Замішуємо всі інгредієнти в однорідну масу додаючи столову ложку кокосової олії. Формуємо батончики та викладаємо на деко і запікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для зручності готові батончики можна обгорнути у пергамент для випікання.
М’ясна гавайська піца
Піца – соковита та смачна страва, але з безліччю калорій, які можуть нашкодити школяру. Пропонуємо вам корисну та поживну піцу, яка має чудовий смак та аромат!
Інгредієнти:
- 300 г фаршу індички
- 100 г томатного соусу
- 100 г ананасів
- 100 г кукурудзи
- базилік
- сир Фета
- паприка
- перець
- сіль
Приготування:
- Формуємо із фаршу круглу форму на пергаменті. Щоб полегшити формування основи, можна використати блюдце.
- Томатний соус, сир, ананаси та кукурудзу викладаємо зверху на основу і запікаємо у духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
- Прикрашаємо поживним та вітамінним базиліком.
Вівсяне печиво з шоколадом
Процес приготування вівсяного печива можна перетворити на захоплюючий інтерактив із вашою дитиною та цим самим робити перші кроки у кулінарії, використовуючи різні форми для випікання та декору.
Інгредієнти:
- 400 г вівсянки
- 100 г кокосової олії
- 10 г розпушувача для тіста
- 150 г цукру або три банани
- 100 г горішків
- плитка чорного шоколаду
- три яйця
- кориця
Приготування:
- Вівсянку подрібнюємо в блендері до порошкового стану, додаємо попередньо підсмажені горішки та ще раз подрібнюємо все в однорідну масу.
- Яйця, цукор та розпушувач збиваємо та додаємо до вівсяної маси.
- Подрібнюємо шоколад, додаємо до готової маси корицю, кокосову олію та з’єднуємо всі інгредієнти – замішуємо тісто.
- Формуємо вівсяні тістечка та випікаємо їх при 180 градусах 15-18 хвилин.