Повітряний сирно-желейний торт: рецепт смачного десерту без випікання
- Повітряна консистенція таких солодощів потішить ваші смакові рецептори.
Любителів сирних десертів дуже багато – повітряна консистенція таких солодощів приємно тішить смакові рецептори. До того ж торти з желе не потрібно випікати у духовці, що значно спрощує увесь процес приготування. Шукайте в цьому матеріалі рецепт сирно-желейного торта з ягодами, який сподобається всій родині.
Спеціально для желейного торта всього за пару хвилин і без випічки роблять особливий корж. Для цього потрібно пісочне печиво подрібнити, змішати його з розмороженим вершковим маслом, а потім викласти у форму. Це дуже просто, а в поєднанні з сирно-желейною масою ще і неймовірно смачно.
Що нам знадобиться:
- 500 г кисломолочного сиру
- 30 г желатину
- 200 г сметани 25%-вої
- 200 г вершкового масла
- 300 г пісочного печива
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 300 мл води
- 500 г ягід (заморожених або свіжих)
Приготування:
Розділити желатин на дві частини. В одну посудину насипати 20 грамів, а в іншу відсипати 10 грамів желатину. Залити весь желатин холодною водою для набухання.
Подрібнити пісочне печиво – змішати в блендері або покласти в кілька пакетів, «побивши» його качалкою. Змішати подрібнене печиво з маслом кімнатної температури. Форму для торта застелити пергаментом. Рівномірно викласти печиво на дно форми. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин
Збити в блендері сметану, сир, 300 грамів ягід, цукор, ванільний цукор. Розвести 20 грамів набряклого желатину на водяній бані. Потім влити в сирну масу. Збити блендером сирну масу з желатином. Дістати з холодильника форму для торта, вилити половину сирної маси поверх печива. Викласти зверху частину ягід. Залити сирною масою, яка залишилася і вирівняти поверхню. Поставити торт на годину в холодильник.
У каструлю насипати 100 грамів ягід, 4 чайних ложки цукру і залити ці інгредієнти 300 мл води. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і дати рідині охолонути. Потім процідити і змішати з другою частиною желатину, розведеного на водяній бані.
Дістати торт з холодильника, викласти ягоди (якщо залишилися) і залити отриманим ягідним желатином. Поставити торт назад в холодильник на 5-6 годин.
Щоб заощадити час, можна не кип’ятити ягоди в каструлі, змішуючи їх з другою порцією желатину. Просто розведіть желе з гарячою водою, остудіть і залийте верхівку торта.