10 рецептів найсмачніших лимонадів для спекотних літніх днів
- Що може краще вгамувати спрагу спекотним літнім днем як холодний натуральний лимонад?
Літо вже остаточно вступило у свої права і стовпчик термометра невпинно росте вгору. Тож 5.UA пропонує вам 10 кращих рецептів домашніх лимонадів, які ви зможете без проблем приготувати. Смачного!
Полуничний лимонад
- 420 г рідкого меду
- 450 г полуниць
- 350 мл свіжого лимонного соку
- 1,7 л води
Влийте до меду 500 мл води і розмішайте до однорідності. Збийте блендером полуницю і медову суміш. Додайте лимонний сік і воду, що залишилася, і перемішайте. Готово! До речі, ви знали, скільки всього корисного ви отримуєте разом із полуницями?
Лимонний лимонад із корицею
- 10 лимонів (або 350 мл свіжого лимонного соку)
- 2 л води
- 350 г цукру
- 1 паличка кориці
Із лимонів зняти цедру. Розрізати їх навпіл і вичавити сік. Воду закип’ятити, додати паличку кориці, цедру лимона, цукор і все ретельно перемішати. Дати настоятися. Потім настій процідити і трохи охолодити. З’єднати з соком лимона, перемішати. Лимонний лимонад із корицею готовий. Ви можете контролювати “кислинку” лимонаду за допомогою зменшення або збільшення кількості води. Якщо не любите корицю, просто не додавайте і отримаєте класичний лимонний лимонад. А за бажання сюди можна додати ще тертий корінь імбиру за смаком, але це вже краще підійде для зимових вечорів.
Малиновий лимонад
- 500 мл соку малини (або 500 г малинового пюре)
- 500 мл мінеральної води
- сік двох лимонів
- 1-2 гілочки м’яти
- цукор за смаком
Просто з’єднайте всі інгредієнти, перемішайте, і можна розливати, прикрасивши келихи ягодами малини та листочками м’яти.
Імбирний лимонад із грейпфрутом і базиліком
- сік 1 грейпфрута
- 500 г подрібненого льоду
- 400 мл імбирної газованої води
- жменя свіжого базиліку
- 60 мл базилікового сиропу
Усе змішати, додати лід і газовану воду. Можна прикрасити шматочками грейпфрута і листочками базиліку.
Для базилікового сиропу:
- 200 г цукру
- 250 г води
- 250 г свіжого базиліку
Змішайте в ємності воду і цукор і нагрівайте їх на середньому вогні приблизно 2 хвилини, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте базилік. Дайте йому поваритися 15-20 хвилин, а потім дістаньте його з сиропу, дайте стекти і видаліть. Зберігайте сироп в ємності з кришкою в прохолодному місці.
Базиліковий лимонад
- 1 лимон
- 1 пучок свіжого фіолетового базиліку
- 150 г цукру
- 2,5 л води
Наріжте лимон кружальцями і відокремте листя базиліка від стеблинок. Викладіть листя, цитрус і цукор у киплячу воду. Ще раз доведіть її до кипіння, зніміть з вогню і залиште під кришкою на 15 хвилин. Вийміть лимон і настоюйте ще пів години. Процідіть напій через сито, остудіть і розлийте по склянках із льодом.
Кавуново-персиковий лимонад
- 500 г порізаного кавуна
- 1 персик без шкірки
- 1 ч ложка стевії (або цукор за смаком)
- 0,5 ч л соку лайма
- 100 г подрібненого льоду
- Лимонна газована вода або содова (для об’єму)
Подрібнити блендером кавун, персик, лід та інші інгредієнти. Перелити в склянку, додати газовану воду. Подавати з часточкою лайма і льодом.
Бразильський лимонад
- 3 свіжих лайма
- 6 ст л згущеного молока
- 200 г цукру
- 1,4 л води
Зріжте з лаймів кінчики і розділіть кожен фрукт на 4-8 частинок. Блендером доведіть цитруси, цукор і воду до однорідності. Процідіть отриману масу через сито. Збийте рідину разом зі згущеним молоком. Потім додайте подрібнений лід і перемішайте блендером ще раз.
Огірковий лимонад
- 1 великий огірок
- 280 мл свіжого лимонного соку
- 170 г рідкого меду
- 500 мл води
- 800 мл газованої води
Наріжте огірок середніми шматочками. Збийте їх блендером разом із лимонним соком, медом і звичайною водою. Процідіть масу через сито і змішайте з газованою водою.
Лимонад із розмарином
- 2 л води
- 300 мл свіжого лимонного соку
- 2-3 гілочки свіжого розмарину
- 100 г цукру
- 170 г меду
У каструлі закип’ятити 500 мл води. Додайте туди розмарин, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10 хвилин. Видаліть розмарин і остудіть відвар. Розчиніть у ньому цукор і мед. Охолодіть. Додайте лимонний сік і воду, що залишилася. Розлийте лимонад по склянках із льодом.
Кокосово-лавандовий лимонад
- свіжий сік із 9 лимонів
- 350 г цукру
- 2 л кокосової води
- 1 л води
- 1/2 порції лавандового сиропу
Змішати всі інгредієнти у великому глечику, гарненько перемішавши довгою ложкою. Подавати, прикрасивши скибочками лимона і гілочкою лаванди.
Для лавандового сиропу знадобиться:
- 500 г цукру
- 400 г води
- 3 ст л сушеної лаванди
- кілька крапель фіолетового барвника (за бажанням)
Змішайте в ємності воду і цукор, нагрівайте їх на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться (приблизно 2 хвилини). Додайте лаванду. Дайте сиропу поваритися 15-20 хвилин, а потім зніміть і процідіть його. Додайте барвник. Зберігайте в ємності з кришкою в прохолодному місці.