15 найкращих рецептів тіста для чебуреків
Приготувати домашні чебуреки – дуже легко, але тут важливо добре замісити тісто. А насамперед – підібрати правильний рецепт. На щастя, ми вже подбали про це замість тебе, тож лови велику добірку!
1. Тісто для чебуреків на воді
Тісто для чебуреків майже не відрізняється від пельменів чи вареників. Вся справа лише у пропорціях!
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 160 мл води, 1 ст.л. соняшникової олії, 1 ч.л. солі.
Приготування: Розмішай у воді сіль та олію до розчинення солі. Поступово введи борошно в кілька заходів, вимішай однорідне тісто і дай йому 30-40 хвилин відпочити.
2. Тісто для чебуреків на кип’ятку
Тісто на кип’ятку ще називають заварним, і далі ми докладніше розповімо про його особливості.
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 1 склянка води, 1 ст.л. соняшникової олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Розчини сіль у кип’ятку. Повільно влий кип’яток у просіяне борошно і розмішуй ложкою, поки тісто не охолоне. Після цього додай олію і вимішай тісто руками. Залиш його на 15 хвилин.
3. Тісто для чебуреків на кефірі
Тісто на кефірі чудово поєднується з будь-якою м’ясною начинкою.
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 250 мл кефіру, 1 яйце, 1 дрібка солі.
Приготування: Збий кефір з яйцем і сіллю віночком. Продовжуй збивати, поступово додай просіяне борошно. Вимішайте еластичне тісто і залиш його під плівкою на 20 хвилин.
4. Тісто для чебуреків на мінералці
Таке тісто завжди виходить дуже ніжним!
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 мл газованої мінералки, 1 ст.л. соняшникової олії, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч. л. цукру.
Приготування: Змішай половину просіяного борошна, сіль і цукор, і влий мінералку. Додай олію і вимішай тісто. Поступово додай борошно, що залишилося, до еластичної пружної консистенції.
5. Тісто для чебуреків із яйцем
Більш еластичне, краще склеюється і не рветься.
Тобі знадобиться: 4 склянки борошна, 1 яйце, 320 мл води, 0,5 ч.л. солі, 2 ст.л. соняшникової олії.
Приготування: Закип’яти воду. Додай олію, сіль та половину борошна і перемішай. Коли маса трохи охолоне, додай яйце, воду і перемішай знову. Поступово введи борошно, що залишилося і залиш тісто на 1 годину.
6. Тісто для чебуреків на пиві
Чебуреки з цього тіста виходять ще більш хрусткими та рум’яними, ніж зазвичай.
Тобі знадобиться: 250 мл світлого пива, 3 склянки борошна, 1 ч.л. солі, 2 ст.л. соняшникової олії.
Приготування: Змішай пиво з сіллю, і поступово додай просіяне борошно. В кінці додай олію і ще раз вимішай тісто.
7. Тісто для чебуреків з горілкою
Замість горілки можна взяти і якісний домашній самогон.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 100 мл води, 1 ст.л. горілки, 0,5 ч. л. цукру, 1 дрібка солі, 2 ст.л соняшникової олії.
Приготування: Змішай теплу воду, цукор та сіль. Влий її в просіяне борошно і туди ж додай воду та олію. Ретельно вимішай тісто до однорідності та залиш під рушником на 10 хвилин.
8. Тісто для чебуреків з оцтом
Пухирчасті та хрумкі чебуреки, які всередині залишаються максимально ніжними.
9. Тісто для чебуреків з бульбашками
Чим менше інгредієнтів, тим смачніше виходить тісто для чебуреків!
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 1/2 склянки води, 1 ч.л. горілки, 1 дрібка солі, 3 ст.л. соняшникової олії.
Приготування: Розчини сіль у воді і влий її в просіяне борошно. Відразу ж додай горілку та олію, і вимішай однорідне тісто, яке не липне до рук. Залиш його на 15 хвилин.
10. Тісто для чебуреків із майонезом
Майонез у тісті замінює олію та надає еластичності.
Тобі знадобиться: 400 г борошна, 2 ст.л. майонезу, 1 склянка води, 2 дрібки солі.
Приготування: Змішай теплу воду, сіль та майонез. Поступово додай борошно та заміси щільне однорідне тісто. Дай йому 15 хвилин полежати під плівкою.
11. Тісто для чебуреків з коньяком
Не хвилюйся, у процесі приготування алкоголь повністю випарується.
Тобі знадобиться: 2,5 склянки борошна, 1 яйце, 1 склянка води, 1,5 ст.л. коньяку, 3 дрібки солі, 1 ст.л. соняшникової олії.
Приготування: Розчини сіль у теплій воді та додай туди коньяк з олією. Додай третину борошна, перемішай тісто і поступово введи борошно, що залишилося.
12. Тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом
Гарний рецепт, коли захочеться кулінарних експериментів.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 20 г крохмалю, 100 г вершкового масла, 1 дрібка солі, 100 мл води.
Приготування: Змішай воду з сіллю, а просіяне борошно з крохмалем. Влий воду в борошно і туди ж влий розтоплене вершкове масло. Вимішай однорідне пружне тісто. Додай ще борошна за потреби.
13. Тісто для чебуреків з кукурудзяним борошном
Смажити такі чебуреки рекомендуємо на кукурудзяній олії.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна пшеничного, 1 склянка кукурудзяного борошна, 250 мл води, 1 ч.л. солі.
Приготування: Просій пшеничне і кукурудзяне борошно, і змішай із сіллю. Додай воду та заміси пружне тісто. Відправ його в пакеті в холодильник на 40 хвилин.
14. Тісто для чебуреків з гарячою олією
Оригінальний спосіб, як зробити чебуреки хрусткими, але ніжними.
Тобі знадобиться: 150 мл води, 3 склянки борошна, по 1 ч.л. солі та цукру, 40 мл соняшникової олії.
Приготування: Розчини цукор та сіль у теплій воді. Додай третину просіяного борошна, влий гарячу олію і знову перемішай. Поступово вмішай в тісто борошно, що залишилося.
15. Тісто для чебуреків на рисовому борошні
Навіть чебуреки можна приготувати без глютену, але обов’язково чітко дотримуйся пропорції!
Тобі знадобиться: 150 г рисового борошна, 3 яйця, 0,5 ч.л. солі, 40 г крохмалю.
Приготування: Змішай всі інгредієнти та заміси круте тісто. Якщо воно липне до рук, то додай трохи більше рисового борошна. Залиш тісто полежати під рушником на 20 хвилин.