Вареники “Преміум”: секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння

Вітання! Сьогодні я до Вас із рецептом найсмачніших вареників із сиром. Секрет, звичайно ж у тісті, але ще розповім, як приготувати найсмачнішу сирну начинку. Такі вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння. Можна заморожувати, що зазвичай і роблю.

Інгредієнти:

  • Вода – 250 мл
  • Молоко – 250 мл (або вершки)
  • Борошно – 900 гр (або скільки візьме тісто)
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйця (жовтки в тісто, білки в начинку) – 6 шт.

Для сирної начинки:

  • Сир домашній – 1 кг
  • Цукор – 2 – 3 ст.л.
  • Яєчні білки – 6 шт
  • Вершкове масло – 50 гр

Приготування:

  1. Я готую одразу на 2 порції.
  2. 6 яєць розділимо на білок і жовток, білки відставляємо у бік, вони нам знадобляться в начинку.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  3. Додаємо неповну чайну ложку солі до жовтків, перемішуємо віночком, вливаємо 250 мл молока, я молоко замінила на вершки 10 % і вливаємо 250 мл води.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  4. Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, мені потрібно приблизно 900 грам борошна, тісто має бути досить тугим, борошно додаємо до тих пір, поки тісто перестане брати борошно. Закриваємо тісто та прибираємо на 40 хвилин.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  5. Приготуємо начинку. Кладемо сир 1 кг, сир повинен бути не дуже вологий, якщо в ньому багато вологи, краще його віджати, додаємо яєчні білки і цукор 2-3 ст.л., вливаємо розтоплене вершкове масло 50 г.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  6. Тісто обминаємо, ось таке воно виходить красиве в розрізі, приємне на дотик, під час ліплення борошно додатково не потрібне. Ділимо для зручності на 4 частини.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  7. Беремо одну частину, розгортаємо тонкий пласт товщиною приблизно 3-4 мм, вирізаємо склянкою кружечки. Частину кружечків закриваємо целофаном, щоби не завітрилися.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  8. Кладемо сир чайною ложечкою і защипуємо краї, я защипую звичайнісіньким способом, так у мене більша продуктивність, так як готую завжди по 2-3 порції за раз і частину замарожую, частину варю. Ось такі вареники виходять.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння
  9. Опускаю в підсолену воду, що закипіла, з моменту закипання варю 5 хвилин.Вареники "Преміум": секрет, звичайно ж у тісті. Вареники виходять ніжними та не розклеюються під час варіння

Ось так вони виглядають під час варіння, надуються, але не лопаються. Самі виходять жовтенькі, особливо яскраві, якщо готувати із сільських яєць. До речі, у нас люблять найбільше вареники з сиром, але користуються популярністю: сир, картопля і вишня. З якою начинкою любите вареники найбільше?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: