20 рецептів піци з куркою, яка готується простіше простого
Ну як можна відмовитися від гарної та ароматної піци з куркою? Ділимося найкращими рецептами, як її приготувати в домашніх умовах. Повз ананаси теж не пройдемо!
1. Піца з куркою та грибами
Найпростіший та універсальний рецепт із готовою основою.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 80 г томатного соусу, 150 г курячого філе, 100 г твердого сиру, 1 помідор, 100 г грибів, 50 г цибулі, спеції.
Приготування: Наріж куряче філе та обсмаж його зі спеціями. Наріж помідори кружечками, цибуля – півкільцями, а гриби – пластинами. Змасти основу для піци томатним соусом і виклади начинку. Посип піцу тертим сиром і відправ у духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
2. Піца з куркою та помідорами
А ще – класичне тісто з води та борошна із сухими дріжджами.
Тобі знадобиться: 175 г борошна, 1,5 ст.л. оливкової олії, 150 мл води, 1 ч.л. сухих дріжджів, 140 г курячого філе, 100 г твердого сиру, 2 помідори, 1 болгарський перець, 4 ст.л. томатний соус.
Приготування: Змішай борошно та дріжджі, влий теплу воду з оливковою олією, заміси тісто, залиш у теплі на 1 годину і потім розкатай. Обсмаж або відвари курку, і наріж її смужками. Змасти тісто томатним соусом, розклади курку і довільно нарізані овочі. Посип все тертим сиром і випікай піцу в духовці близько 20 хвилин при 200 градусах.
3. Піца з куркою на сковороді
Відмінну піцу можна приготувати не лише у духовці!
Тобі знадобиться: 200 г курячого філе, 4 ст.л. сметани та майонезу, 5 печериць, півстебла цибулі-порею, 9 ст.л. борошна, 2 яйця, 1/2 болгарського перцю, 1 помідор, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Відвари курку і наріж її на шматочки. Тонко наріж усі овочі та печериці, і натри сир. Змішай рідке тісто з борошна, сметани, майонезу та яєць. Вилий його на змащену сковорідку, виклади всю начинку і накрий сиром. Готуйте піцу 10-15 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
4. Піца з куркою на листковому тісті
Готове листкове тісто дуже зручна основа для домашньої піци.
Тобі знадобиться: 1 лист листкового тіста, 200 г курячого філе, 150 г печериць, 1 фіолетова цибулина, 100 г томатного соусу, 100 г кукурудзи, 150 г твердого сиру.
Приготування: Відвари або обсмаж курку і дрібно наріж. Наріж гриби пластинами, а цибулю – пір’ям. Розкатай тісто, змасти томатним соусом, виклади начинку і засип тертим сиром. Випікай піцу 20 хвилин в духовці при 200 градусах.
5. Піца з куркою та ананасами
За бажанням додай у тісто дрібку прованських чи італійських трав.
Тобі знадобиться: 125 мл молока, 2 склянки борошна, 0,5 ч.л. солі, 2 ст.л. оливкової олії, 2 яйця, 120 г консервованих ананасів, 150 г курячого філе, 100 г томатного соусу, 100 г моцарелли, 50 г пармезану.
Приготування: Відвари і наріж курку, подрібни ананаси. Змішай молоко з яйцями та олією і додай борошно із сіллю. Заміси та розкатай тісто, змасти його томатним соусом і виклади начинку. Розклади шматочки моцарелли, посип тертим пармезаном і випікай піцу в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.
6. Піца з куркою та кукурудзою
Справжня італійська піца, незважаючи на незвичну начинку!
Тобі потрібно: 1 основа для піци, 4 ст.л. томатного соусу, 150 г курячого філе, 1 помідор, 80 г кукурудзи, 1/2 фіолетової цибулини, 1/2 болгарського перцю, 1 жменя маслин, 130 г твердого сиру.
Приготування: Відвари курку і наріж її, всі овочі та маслини. Змасти основу для піци томатним соусом і виклади зверху начинку. Засип тертим сиром і готуйте піцу в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.
7. Піца з куркою та солоними огірками
Для цього оригінального рецепту рекомендуємо купувати копчену курку.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 150 г копченої курки, 2-3 солоні огірки, 1 цибулина, 200 г твердого сиру, 2 ст.л. кетчупу, 2 ст.л. майонезу, 1 ч.л. гірчиці, 4 гілочки зелені.
Приготування: Змасти основу сумішшю кетчупу, гірчиці та майонезу, та посип нарізаною зеленню. Довільно наріж і розклади всю начинку, посип тертим сиром. Випікай піцу 15 хвилин в духовці при 200 градусах.
8. Піца з куркою та ковбасою
Якщо ти любиш, коли в піці більше м’яса, то цей рецепт спеціально для тебе.
Тобі знадобиться: 100 мл води, 1,5 склянки борошна, 1 ч.л. розпушувач, 4 ст.л. оливкової олії, 80 г ковбаси, 100 г вареної курки, 5 ст. л. томатного соусу, 150 г моцарелли.
Заміси тісто з води, оливкової олії та борошна з розпушувачем. Розкатай, змасти його томатним соусом і розклади шматочки ковбаси, курки та моцарели. Готуйте піцу 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
9. Піца з куркою та цвітною капустою
А заодно розповідаємо, як приготувати основу для піци на сметані.
Тобі знадобиться: 180 г вареної курки, 150 г цвітної капусти, 100 г твердого сиру, 150 г борошна, 100 г сметани, 1 яйце, 5 ст. л. томатного соусу, 3 ст.л. кукурудзи.
Приготування: Збий яйце зі сметаною, додай борошно, вимішай тісто і розкатай. Змасти його томатним соусом. Виклади зверху шматочки вареної курки, маленькі суцвіття цвітної капусти та кукурудзу. Посип тертим сиром і випікай піцу при 200 градусах у духовці близько 20 хвилин.
10. Піца з куркою та зеленим горошком
Горошок рекомендуємо брати свіжий чи заморожений.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 2 ст.л. майонезу, 1 ст.л. гірчиці, 150 г копченої курки, 1 помідор, 100 г зеленого горошку, 100 г твердого сиру.
Приготування: Змасти основу для піци майонезом і гірчицею, а потім розклади кружечки помідора. Зверху виклади шматочки курки, присип зеленим горошком і засип тертим сиром. Готуйте піцу в духовці при 200 градусах близько 15 хвилин.
11. Піца з куркою та шпинатом
Якщо використовуєш заморожений шпинат, спочатку дай йому стекти.
Тобі знадобиться: 175 г борошна, 1,5 ст.л. оливкової олії, 150 мл води, 1 ч.л. сухих дріжджів, 4 ст.л. томатного соусу, 200 г курячого філе, 1 цибулина, 2 жмені шпинату, 3 зубчики часнику, 120 г твердого сиру.
Приготування: Змішай дріжджі з борошном, влий теплу воду з оливковою олією, вимішай тісто і залиш на годину. Розкатай і змасти основу томатним соусом. Посип нарізаним часником і цибулею.
Наріж і обсмаж курку, додай нарізаний шпинат і смаж ще хвилину. Виклади начинку на тісто і засип тертим сиром. Готуйте піцу в духовці при 200 градусах близько 20 хвилин.
12. Піца з куркою та грушею
А ця піца для справжніх гурманів та поціновувачів оригінальних поєднань!
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 1 груша, 80 г бекону, 150 г курячого філе, 100 г моцарелли, 60 г сиру дор блю, 3 ст.л. білого соусу.
Приготування: Дрібно наріж бекон і обсмаж його до рум’янства. Наріж курку шматочками і обсмаж на тій же сковороді. Наріж грушу тонкими часточками. Змасти основу для піци білим соусом і виклади всю начинку. Наприкінці розклади шматочки моцарелли та дор блю. Відправте піцу в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
13. Піца з куркою та яблуками
Курка – той самий інгредієнт, який добре поєднується не тільки з ананасами, але й іншими фруктами.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 140 г курячого філе, 1 яблуко, 1 ст.л. цукру, 30 г вершкового масла, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 4-5 помідорів чері, 100 г твердого сиру, 80 г томатного соусу.
Приготування: Відвари курку до готовності та наріж. Окремо наріж тонкими часточками яблуко, обсмаж на половині вершкового масла, посип цукром і смаж ще кілька хвилин до карамелізації.
На маслі, що залишилося, обсмаж цибулю до золотистості. Наріж кільцями солодкий перець та помідори чері. Змасти основу томатним соусом і довільно виклади всю начинку. Посип піцу тертим сиром і готуй 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.
14. Піца з куркою та чорносливом
Для приготування піци рекомендуємо взяти копчену курку.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 4 ст.л. томатного соусу, 200 г копченої курки, 100 г чорносливу, 2 помідори, 1/2 фіолетової цибулини, 100 г твердого сиру.
Приготування: Залий чорнослив кип’ятком на пару хвилин, а потім розріж його на декілька частин. Тонко наріж цибулю, помідори та копчену курку. Змасти основу томатним соусом і розклади начинку. Посип піцу тертим сиром і готуй 15-20 хвилин при 200 градусах в духовці.
15. Піца з куркою та беконом
Ще один оригінальний рецепт домашньої піци на сковороді.
Тобі знадобиться: 9 ст.л. борошна, 2 яйця, по 4 ст.л. сметани та майонезу, 100 г бекону, 100 г вареного курячого філе, 100 г моцарелли, 1 помідор, 50 г пармезану.
Приготування: Дрібно наріж бекон і обсмаж до рум’яності. Подрібни курку та помідори, натри моцареллу з пармезаном. Змішай яйця, майонез, сметану та борошно, і вилий тісто в змащену сковорідку. Виклади помідори та іншу начинку, та посип двома видами сиру. Готуй піцу близько 12 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
16. Піца з куркою та броколі
Ситно, смачно, ще й порівняно корисно!
Тобі знадобиться: 125 мл молока, 2 склянки борошна, 0,5 ч.л. солі, 2 ст.л. оливкової олії, 2 яйця, 250 г курячого філе, 1 помідор, 100 г моцарелли, 100 г твердого сиру, 150 г броколі, 100 г томатного соусу.
Заміси тісто з теплого молока, оливкової олії, борошна та солі. Розкатай і змасти основу томатним соусом. Заздалегідь відвари курку і наріж її смужками. Брокколі розділи на дрібні суцвіття, а помідор наріж кружальцями.
Виклади начинку на основу для піци, розклади шматочки моцарелли і посип все тертим пармезаном. Готуйте піцу в духовці при 200 градусах близько 20 хвилин.
17. Піца з куркою та баклажанами
Піца з баклажанами – той самий рецепт, яким справді легко здивувати.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 150 г курячого філе, 1 помідор, 1 баклажан, 4 ст.л. томатного соусу, 150 г твердого сиру, 1 ст.л. майонезу.
Приготування: Наріж баклажан кружечками і обсмаж його до золотистості. Окремо обсмаж і наріж курку. Змасти основу томатним соусом та майонезом, і акуратно розклади всю начинку. Посип піцу тертим сиром і готуй 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.
18. Піца з курячим фаршем
Декому так подобається навіть більше, ніж зі шматочками курки.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 100 г томатного соусу, 150 г курячого фаршу, 1/2 цибулини, 50 г кукурудзи, 1-2 маринованих огірків, 1 жменя маслин, 100 г твердого сиру.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та обсмаж з курячим фаршем до готовності. Приправ за бажанням. Змасти основу для піци томатним соусом і виклади зверху фарш. Дрібно наріж і розклади огірки з маслинами, додай кукурудзу і посип все тертим сиром. Готуйте піцу 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
19. Піца з куркою та руколою
Яскрава та ароматна піца зі свіжою зеленню.
Тобі знадобиться: 500 г борошна, 1 склянка води, 1 ст.л. вершкового масла, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. дріжджів, 1 куряче філе, 1/2 фіолетової цибулини, 1/2 болгарського перцю, 2 жмені руколи, 50 г пармезану, 1 помідор, 125 г моцарелли, 100 г томатного соусу.
Приготування: Змішай теплу воду, вершкове та оливкову олію, цукор і сіль. Влий це в суміш борошна і дріжджів, замісити тісто і залиш на годину в теплі. Розкатай його і змасти томатним соусом.
Відвари курку до готовності. Наріж її з усіма овочами і виклади на основу для піци. Розклади шматочки моцарелли і відправ все на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах. Готову піцу посип руколою і стружкою пармезану.
20. Піца з куркою та персиками
Оригінальне поєднання курки зі свіжими фруктами, яке нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 1 основа для піци, 1 болгарський перець, 1 персик, 200 г курячого філе, 1 фіолетова цибулина, 150 г моцарелли, 4 ст.л. томатний соус.
Приготування: Наріж курку і обсмаж її до готовності. Змасти основу для піци томатним соусом. Наріж персик часточками, болгарський перець – соломкою, а цибулю – пір’ям. Виклади всю начинку, посип тертою моцарелою і готуй піцу в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.