5 неймовірно смачних, але й простих запіканок
Духова піч — геніальний винахід, і із цим погодиться кожна. У ній із легкістю можна приготувати буквально таки вишукані страви. Одна із таких — запіканка. Але «одна» — це умовно, адже існує чимало рецептів приготування запіканки. І ми для вас підготували п’ять найсмачніших! І, що не менш важливо, неабияк простих за рецептом.
Запіканка із м’ясним фаршем і картоплею
Інгредієнти:
- 500 г фаршу із яловичини
- 1 кг картоплі
- 1 яйце
- 250 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 50 г сиру
- сіль, перець
Приготування:
Чистимо і відварюємо картоплю у підсоленій воді. Зливаємо воду, додаємо 50 г вершкового масла і готуємо пюре. Додаємо тепле молоко і змішуємо до однорідності.
Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистого відтінку. Додаємо фарш і смажимо до готовності. Додаємо сіль-перець. До охолодженого фаршу додаємо збите яйце.
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом. Викладаємо фарш, а зверху картоплю. Запікаємо 15 хвилин. Після — посипаємо тертим сиром і ставимо ще на 5 хвилин до духової печі.
Запіканка із куркою і овочами
Інгредієнти:
- 350 г курячого філе
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 2 стебла селери
- 150 мл молока
- 100 г сиру
- яйце
- сіль-перець
Приготування:
Відварюємо куряче філе у підсоленій воді, нарізаємо його кубиками. Чистимо усі овочі. Цибулю нарізаємо смужками, солодкий перець — кубиками, селеру — шматочками. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо й інші овочі. Викладаємо змішані із курячим філе овочі на деко. Тим часом, збиваємо яйце із молоком і сиром та покриваємо готовою сумішшю страву. Після посипаємо усе залишками тертого сиру. Випікаємо 15 хвилин.
Запіканка із броколі і сиром
Інгредієнти:
- 500 г броколі
- 5 яєць
- 300 г сметани
- 200 г сиру
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- сіль-перець
Приготування:
Відварюємо броколі у підсоленій воді. Змішуємо яйця, сметану і сир — додаємо сіль та перець. Змащуємо деко маслом та посипаємо його сухарями. Викладаємо броколі та «заливаємо» їх яєчною масою. Запікаємо 25 хвилин.
Запіканка із пастою і яловичиною
Інгредієнти:
- 150 г пасти
- 200 г яловичини
- 4 ст. л. вершкового масла
- 3 яйця
- 150 г сметани
- 200 г зеленого горошку
- 150 г сиру
- 1 зубчик часнику
- сіль та перець
Приготування:
Відварюємо пасту, зливаємо воду і додаємо вершкове масло. Нарізаємо яловичину кубиками та обсмажуємо із часником. Збиваємо яйця зі сметаною та сиром.
Окремо змішуємо пасту, горошок та яловичину. Викладаємо усе до форми та заливаємо яєчною масою. Посипаємо тертим сиром і випікаємо 15 хвилин.
Запіканка із рисом і грибами
Інгредієнти:
- 500 г рису
- 2 яйця
- 250 сиру
- 2 цибулини
- 500 г шампіньйонів
- сіль і перець
Приготування:
Відварюємо рис у підсоленій воді. Нарізаємо гриби кубиками. Подрібнюємо очищену цибулю. Обсмажуємо цибулю, а після — гриби. Змішуємо рис із половиною тертого сиру.
На змащене маслом деко викладаємо половину рису, після гриби із цибулею та знову рис. Зверху посипаємо натертим сиром і прикрашаємо залишками грибів. Випікаємо 15 хвилин.
Часто тішите своїх рідних запіканками? Діліться смачними рецептами у коментарях!