Аджика на зиму з червоного болгарського перцю. З’їдається взимку на ура

Готую таку аджику дуже швидко. Чудовий варіант на зиму. За цим рецептом вона виходить в міру гострою та дуже смачною.

Інгредієнти:

  • болгарський червоний перець – 1,3 кг
  • помідори – 0,5 кг
  • часник – 120гр
  • гіркий перець – 1-2шт (за смаком)
  • зелень ~300гр (петрушка, кріп, кінза)
  • коріандр мелений – 1ч.л.
  • чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
  • олія соняшникова – 80мл
  • сіль – 1,5 ст.л
  • цукор – 1ст.л.
  • оцет 9% – 30 мл (за бажанням, аджика і без оцту стоїть усю зиму)

Вихід: 2,5 літра.

Приготування:

  1. У червоного болгарського перцю видалити насіння, добре промити. Нарізаємо невеликими шматочками.Помідори також помити, вирізати серцевину і нарізати.
  2. Усі овочі добре подрібнити через м’ясорубку. Також через м’ясорубку подрібнити гіркий перець.
  3. Подрібнений болгарський перець ставимо на плиту та доводимо до кипіння на середньому вогні. Коли закипить, додаємо помідори та гіркий перець. Потім сіль та цукор. Варимо 20 хвилин.
  4. Прокручуємо через м’ясорубку часник і додаємо в каструлю. Спеції (я використала мелений чорний перець та коріандр) ви можете додавати за смаком.
  5. Нарізаємо зелень не надто дрібно (~0,5-0,7см.), додаємо до овочів. Соняшникову олію наливаємо наприкінці і варимо після цього ще 5 хвилин.
  6. У стерилізовані баночки розливаємо аджику, закатуємо стерилізованими кришками.

Аджика дуже добре стоїть усю зиму. Всім смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: