Аджика на зиму з червоного болгарського перцю. З’їдається взимку на ура
28 Липня, 2022
Готую таку аджику дуже швидко. Чудовий варіант на зиму. За цим рецептом вона виходить в міру гострою та дуже смачною.
Інгредієнти:
- болгарський червоний перець – 1,3 кг
- помідори – 0,5 кг
- часник – 120гр
- гіркий перець – 1-2шт (за смаком)
- зелень ~300гр (петрушка, кріп, кінза)
- коріандр мелений – 1ч.л.
- чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
- олія соняшникова – 80мл
- сіль – 1,5 ст.л
- цукор – 1ст.л.
- оцет 9% – 30 мл (за бажанням, аджика і без оцту стоїть усю зиму)
Вихід: 2,5 літра.
Приготування:
- У червоного болгарського перцю видалити насіння, добре промити. Нарізаємо невеликими шматочками.Помідори також помити, вирізати серцевину і нарізати.
- Усі овочі добре подрібнити через м’ясорубку. Також через м’ясорубку подрібнити гіркий перець.
- Подрібнений болгарський перець ставимо на плиту та доводимо до кипіння на середньому вогні. Коли закипить, додаємо помідори та гіркий перець. Потім сіль та цукор. Варимо 20 хвилин.
- Прокручуємо через м’ясорубку часник і додаємо в каструлю. Спеції (я використала мелений чорний перець та коріандр) ви можете додавати за смаком.
- Нарізаємо зелень не надто дрібно (~0,5-0,7см.), додаємо до овочів. Соняшникову олію наливаємо наприкінці і варимо після цього ще 5 хвилин.
- У стерилізовані баночки розливаємо аджику, закатуємо стерилізованими кришками.
Аджика дуже добре стоїть усю зиму. Всім смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua