Англійські мафіни

Англійські мафіни

Інгредієнти:

  • 375 г хлібопекарського борошна,
  • 95 г борошна,
  • 3 1/2 ч. л. грубозернистої солі,
  • 2 1/2 ч. л. активних сухих дріжджів,
  • 1/2 ч. л. цукру,
  • 240 мл теплої води,
  • 160 мл теплого молока,
  • мука, для посипання,
  • кукурудзяна мука, для посипання.

Спосіб приготування:

У великій мірної ємності або невеликій мисці з’єднати дріжджі і 120 мл теплої води. Залишити на 10-15 хв., поки утвориться піна.

За допомогою міксера з насадкою для тіста з’єднати два види борошна і сіль. Зробити заглиблення посередині і перелити в нього дріжджову масу. Перемішати, поки утвориться липке тісто. Місити тісто приблизно 10 хв., поки воно стане м’яким і еластичним. Сформувати тісто у формі кулі і помістити його в миску, змащену рослинною олією. Накрити і поставити в тепле місце приблизно на 1 год., щоб тісто виросло в два рази. Потім акуратно придавити тісто руками і місити його ще 5 хв. Накрити і залишити ще на 30 хв.

Посипати деко кукурудзяним борошном. На чистій робочій поверхні розкачати тісто в прямокутник завтовшки 1-1 1/2 см. За допомогою круглої формочки вирізати мафіни. Накрити вологим кухонним рушником. Залишити ще на 30 хв.

Розігріти сковороду-гриль або сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Порціями готувати мафіни 10-12 хв., поки вони красиво підрум’яняться. Перевернути і готувати ще 10-12 хв. до готовності. Розколоти мафіни виделкою і підсмажити. Подавати з вершковим крем-сиром і желе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: