Апетитна закуска – бутерброди для новорічного столу
У той час як одні роблять ставку на класику й готують певне новорічне меню щороку, інші вважають за краще різноманітність. І навіть якщо ви точно знаєте, що буде стояти на святковому столі, бутерброди не будуть зайвими. Гості, діти обов’язково захочуть перекусити, поки базікають у вітальні, відкривають подарунки або чекають, коли подадуть вечерю. Проблема вирішена, якщо заздалегідь подбати про закуску. Бутерброди не тільки роздражнять смакові рецептори, але й додадуть урочистості святкового відтінку.
Безсумнівно, хочеться, щоб бутерброди на Новий рік були оригінальні, барвисті, одним словом, святкові. Ми підібрали найцікавіші та найсмачніші рецепти, які голод вгамують і стіл прикрасять.
Новорічні бутерброди deluxe
Для приготування бутерброда «ялинка» потрібно запастися святковими інгредієнтами. Бальзамічні гриби, карамелізована груша, запечений камамбер оригінально вкладуться на барвистому сендвічі.
Інгредієнти:
- 1 пачка світлих тостів;
- 250 г печериць;
- 2 груші;
- 200 г камамберу;
- 50 г салату;
- 150 г вершкового сиру;
- кедрові горіхи;
- насіння соняшника;
- вершкове масло;
- рідкий мед;
- бальзамічний оцет;
- сіль.
Підготовка:
- Очистить печериці, поріжте й обсмажте на вершковому маслі. Коли вони стануть коричневими, приправте сіллю, додайте ложку бальзамічного оцту й дайте бальзаміку закипіти.
- Поріжте груші соломкою й обсмажте на вершковому маслі. Як тільки скибочки груші стануть м’якими, полийте медом. Потім додайте кілька кедрових горіхів і насіння соняшнику, щоб їх також карамелізувати. Нарешті, поріжте скибочками камамбер і додайте до решти на короткий час, щоб злегка розплавились.
- З квадратних скибочок білого хліба за допомогою формочки для печива виріжте зірки. Для кожного бутерброда знадобиться 4 зірки різних розмірів. За бажанням їх можна злегка підсмажити.
- Зірки намажте вершковим сиром. Найменшу зірочку помістіть на вершину ялинки. Порядок інших інгредієнтів визначаєте самі. Щоб бутерброд міцно тримався, скористайтеся зубочисткою.
Бутерброди з рибкою
Що знадобиться для приготування:
- копчений лосось – 100 г;
- вершковий сир – 50 г;
- свіжа зелень;
- чорний хліб – 7 скибочок.
Як готувати:
- Зробіть сирний крем із зеленню. Для цього помістіть сир і подрібнену зелень у блендер. Усе добре збийте.
- За допомогою склянки чи фужера виріжте круги з м’якоті хліба.
- Намажте їх сирним кремом, зверху покладіть тонкі скибочки лосося.
- Прикрасьте зеленню, закріпіть шпажками.
Бутерброди з авокадо
Вони не тільки швидко готуються, але корисні й неймовірно смачні. Можна не морочитися і просто намазати шматочки хлібного багета або зробити подачу оригінальною. Для цього потрібно обрати якусь особливу форму нарізки хліба.
Інгредієнти:
- 1 варене яйце;
- червона риба (за бажанням);
- 1 плавлений сирок;
- 1/2 авокадо;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 1 ст. л. майонезу або несолодкого
йогурту; - сіль, мелений чорний перець,
часник (на смак); - хліб.
Натріть на тертці яйце й сир, м’якоту авокадо розчавить виделкою. Додайте сіль, приправи, лимонний сік, майонез або йогурт і ретельно перемішайте. Отриманою масою намажте бутерброди, зверху красиво укладіть рибний слайс, прикрасьте зеленню.
Бутерброди зі шпротами
Багато хто полюбив подібні бутерброди ще з 90-х років. Але класичний рецепт можна трохи змінити на краще. Замість того щоб намазати хліб маслом, зробіть намазку цікавіше.
Для цього знадобиться:
- сир твердий – 100 г;
- варені яйця – 2–3 шт.;
- майонез – 2 ст. л.;
- свіжий огірок;
- батон;
- шпроти.
Пропорції приблизні, залежать від кількості порцій.
Як готувати:
Натріть на великій тертці сир, яйця. Перемішайте їх з майонезом. Намажте скибочки хліба, покладіть шпроти й прикрасьте вітрилом з огіркового слайса.
Бутерброди з оселедцем з ексклюзивною подачею
Називати цю закуску можна по різному: канапе, рулетики або бутерброди. Головне, що вона святкова, апетитна на вигляд і дуже смачна. Це одночасно й улюблений оселедець й оригінальне блюдо.
Інгредієнти:
- філе оселедця – 2 шт.;
- вершкове масло – 100 г;
- м’який плавлений сирок – 50 г;
- солоні огірки – 2 шт.;
- чорний хліб;
- кріп.
1. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб розм’якшилося. Кріп дрібно наріжте й перемішайте з маслом і плавленим сиром.
2. Солоні огірки наріжте дрібними кубиками. Зайву вологу промокніть паперовим рушником.
3. Викладіть філе оселедця на харчову плівку нахлистом, накрийте зверху й злегка відбийте молоточком.
4. Намажте філе вершково-сирною сумішшю, зверху викладіть огірки.
5. Згорніть рулетиком, обмотайте харчовою плівкою і відправте в холодильник. Найкраще на 6–8 годин.
6. Зробіть круглі тости з хліба. За бажанням хліб можна злегка обсмажити на грилі.
7. Поріжте рулет на порційні шматочки товщиною близько 2 см і викладіть на хліб.
Бутерброди готуються з різних видів риби, м’яса, ковбаси й овочів. Найбільш вдалі комбінації дивіться на фото.