Апетитна риба по-італійськи з помідорами. Ділюся рецептом

Всім відома італійська кухня. Вона славиться своїми вишуканими стравами, де просто ідеально поєднуються смаки. Ця рибна страва не виняток. Цей чудовий смак усім запам’ятається надовго. Ідеально підійде для святкового столу або просто знаменної сімейної вечері. Рекомендую спробувати всім, ви будете приємно вражені.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе білої риби
  • 2 червоні цибулі
  • 2 лимони
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка каперсів
  • 5 столових ложок оливок
  • 1 склянка білого сухого вина
  • 6 столових ложок вершкового масла
  • 3 столові ложки подрібненої петрушки
  • оливкова олія за смаком
  • сіль та чорний мелений перець за смаком
  • 400 грам помідорів чері
  • 1 столова ложка цукрового піску
  • половина чайної ложки італійських трав

Приготування:

  1. Насамперед попередньо розморожуємо рибу та обсушуємо паперовими рушниками. Солимо і перчимо з усіх боків. Збризкуємо також з усіх боків лимонним соком. Залишаємо за кімнатної температури на 2 години маринуватися.
  2. Розігріваємо сковороду та розтоплюємо в ній 2/3 вершкового масла. Додаємо пару ложок олії і видавлюємо сюди сік другої половини лимона.
  3. Очищаємо зубчики часнику та нарізаємо четвертинками. Перекладаємо в сковороду та додаємо каперси, попередньо роздавлені ножем. Також відправляємо сюди подрібнену петрушку та роздавлені оливки без кісточок. Продовжуємо процес смаження до потемніння часнику. Потім знімаємо з вогню та перекладаємо вміст сковороди в окрему ємність.
  4. Тепер витираємо серветкою сковороду і розігріваємо в ній олію. Відправляємо сюди підготовлену рибу обсмажуватись з усіх боків до золотистої скоринки. У вас має піти приблизно 8 хвилин.
  5. Після чого застеляємо форму для запікання пергаментним папером. Лимон нарізаємо кружечками, а очищену цибулю кільцями. Викладаємо ці інгредієнти у форму, створюючи лимонно-цибулеву подушку.
  6. Поверх розміщуємо рибу та покриваємо сумішшю з каперсів та часнику. Солимо і поливаємо вином. Потім накриваємо лист фольгою і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.
  7. Тепер беремося за приготування соусу. Для цього в ту сковороду, де смажилася риба, додаємо вершкове масло і олію, яка залишилося. Додаємо цукровий пісок та трави. Після чого відправляємо сюди помідори і готуємо їх до того моменту, поки вони не зморщаться. Потім вливаємо половину склянки гарячої води та доводимо до кипіння.
  8. Подаємо рибу, поливаючи соусом і доповнивши помідорками-чері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: