Ароматне та дуже смачне пісне печиво зі смаком кориці та цитрусу: рецепт моєї бабусі, готуємо бюджетну випічку до чаю для всієї сім’ї
від Denzhyttya
4 Березня, 2023
Сьогодні приготувала дуже смачне пісне печиво за рецептом моєї бабусі. У його складі немає яєць, молока та вершкового масла.
Печиво ароматне, зі смаком кориці та апельсина, м’яке всередині, з хрумкою цукровою скоринкою. Випічка є дуже бюджетною, її можна готувати не лише у піст.
Інгредієнти:
- Борошно 220-230 г
- Крохмаль кукурудзяний 90 г
- Цукор 100 г
- Олія 100 мл
- Сік апельсина 120 мл
- Цедра апельсина
- Розпушувач 1 ч. л. з верхом
- Сіль за смаком
Посипання:
- Цукор 1 ст. л,
- Кориця 1 ч. л
Приготування:
- Спочатку готую апельсинову цедру. Знімаючи верхній шар, не торкаючись білої частини, вона може гірчити. З апельсина вичавлюю сік.
- Борошно заздалегідь просіяла, додаю до неї крохмаль і висипаю розпушувач. Усі сухі інгредієнти перемішую.
- У тарілку для змішування висипаю цукор, виливаю апельсиновий сік і додаю щіпку солі. Перемішую продукти вінчиком. Бажано, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.
- Виливаючи олію без запаху і додаю апельсинову цедру. Знову перемішую.
- Додаю підготовлене борошно і починаю замішувати м’яке тісто, спочатку вінчиком, потім висипаю залишки борошна та продовжую руками.
- Вимішую недовго. Тісто виходить м’яке, слухняне та дуже ароматне.
- Розкачую тісто на папері для випічки. Надаю йому прямокутну форму і формую пласт товщиною приблизно 8 мм.
- Нарізаю тісто приблизно на рівні смужки. Формую печиво у вигляді ромбів, але можна надати йому будь-яку форму.
- На розкачаний пласт посипаю зверху корицю, змішану з цукром. Перетягую заготовку разом із пергаментом на деко.
- Духовка наперед розігріта до температури 180 градусів, ставлю печиво випікатися. Час випікання приблизно 20 хвилин. Печиво готове. Поки пласт ще гарячий, ножем відокремлюю шматочки печива один від одного.
- За рахунок пісного тіста та крохмалю, печиво зарум’янюється, але не дуже сильно. Дуже важливо його не пересушити!
- Зверху на печиві утворюється хрумка цукрова скоринка, але всередині воно залишається м’яким.
У цьому рецепті, пласт тіста краще не розкачувати дуже тонко інакше печиво може вийти твердішим і більш хрустким!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки