Ароматні пончики з класичною начинкою.
від Denzhyttya
4 Березня, 2021
М’які, пишні, абсолютно не жирні пончики з заварного крему готуються просто і швидко в духовці. У нас в сім’ї, це обов’язковий десерт на всі свята.
Інгредієнти:
- молоко тепле, 400 мл;
- цукор, 120 г;
- ванілін;
- дріжджі сухі, 2 ч.л;
- масло вершкове, 120 г;
- яйця, 3 шт + 1 для змащення;
- сіль дрібка;
- борошно близько 900 г.
Для заварного крему:
- молоко, 150 мл;
- цукор, 1 ст.л;
- жовток, 1 шт;
- крохмаль, 1 ст.л;
- масло вершкове, 20 г.
Приготування:
- У теплому молоці розчиняємо сіль, цукор, дріжджі, додаємо яйця і розтоплене вершкове масло.
- Перемішуємо масу віночком до однорідності.
- Борошно просіваємо і додаємо частинами. Вимішуємо.
- Порада: муки вам може знадобитися близько 1 кг, може менше або більше. Головне, не забийте тісто борошном. Коли при вимішуванні воно перестане липнути до рук, більше борошна не потрібно.
- Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 годину.
- Готуємо заварний крем, змішавши всі продукти, варимо на невеликому вогні до густоти.
- Додаємо вершкове масло і перемішуємо.
- Порада: щоб не втрачати час на крем, купіть вже готовий в магазині і приготуйте за інструкцією.
- Тісто ділимо на дві частини і кожну розкачуємо в великий пласт.
- На деякій відстані викладаємо начинку і накриваємо другим шаром. Там, де знаходиться начинка, за допомогою склянки, вирізаємо коло.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо кружечки на відстані один від одного – пончики будуть рости.
- На деякій відстані викладаємо начинку і накриваємо другим шаром. Там, де знаходиться начинка, за допомогою склянки, вирізаємо коло.
- Деко застилає пергаментом і викладаємо кружечки на відстані один від одного – пончики будуть рости.
- Випікаємо при 180 градусів близько 20 – 25 хвилин до золотистості.
- Остиглі пончики посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua