Асорті з кабачків та огірків на зиму
8 Серпня, 2022
Це чудовий спосіб задіяти кабачки. Зараз коли огірки вже майже відходять, а кабачків ще багато, час готувати. Торік зробила на пробу кілька літрових банок, сподобалося, цього року заготовки роблю в 1.5 літрові.
Виходить смачне “асорті” на зиму, просто готується, добре зберігається.
Нам знадобиться на дві 1.5 літрові банки або три літрові, можна використовувати одну 3-літрову:
- Огірки
- Кабачки
- Кріп (парасольки)
- Часник, гвоздика, перець (горшок)
Маринад:
- Вода 1,5л
- Цукор 190 г
- Сіль 70 г
- Оцет 9% 180мл.
Приготування:
- Огірки заздалегідь замочити від 30 хвилин до 2-х годин. Кабачки якщо молоденькі шкірку та насіння не видаляємо, просто нарізати брусочками, можна кружечками.
- Спеції та трави кладіть будь-які, на Ваш смак у мене сьогодні кріп (парасольки) можна брати листя хрону, смородини, вишні.
- Додаю часник, зубчиків по 5 у кожну банку.
- Перець чорний горошок, можна додати гвоздику, запашний перець.
- Укладаємо в банку чергуючи огірки та кабачки.
- Заливаю кип’ятком та залишаю на 15 хвилин.
- Тим часом відразу ставлю кип’ятитись ще воду. Потім із банок воду виливаю, чистим кип’ятком заливаю та залишаю ще на 10 хвилин.
- Поки овочі 10 хвилин перебувають у кип’ятку, знову ж таки кип’ячу чисту воду, для мене так швидше і мені так більше подобається.
- За бажанням воду з банок можна зливати в каструлю і кип’ятити повторно, це вже кому, як зручно, хто звик.
- Для маринаду воду доводжу до кипіння, всипаю сіль та цукор, кип’ячу до розчинення.
- Вливаю оцет і вимикаю плиту.
- Воду з банок виливаю, заливаю маринадом, добре закручую.
- Перевертаю вгору дном, накриваю чимось теплим, щоб процес остигання був повільним.
- Після остигання прибираю на постійне місце зберігання, я зберігаю у льоху, є така можливість. У мене багато знайомих, які готують за цим рецептом, заготівля відмінно зберігається в коморі, в квартирі.
Вдалих та смачних заготовок, якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала.
Джерело:
zhyttia.com.ua