Бабагануш-закуска з баклажанів. Коли вперше спробувала цю страву , то я збожеволіла від її смаку.
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Одного разу я спробувала страву у родичів, які живуть в Єгипті , яка мені дуже сподобалась, але я не могла зрозуміти з чого її приготували. Як з”ясувалося, основу цієї страви складають баклажани. Отже , трішки про назву цієї страви. В інтернеті є кілька версій походження назви цієї східної закуски. Мені сподобалася версія «баба» – батько, «гануш» – розсерджений. За легендою, дружина забула на плиті баклажани, і вони підгоріли. Чоловік розсердився, але дружина не розгубилася, почистила баклажани від шкірки і подрібнила в пасту. Ось така цікава історія.
Обов’язково дайте цій закусці настоятися в холодильнику. Дуже смачно!
Інгредієнти:
- баклажани-4 шт
- часник-1 головка
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль – за смаком
- оливкова олія – 50 мл ( 2 ст.л)
- лимонний сік – з половини лимона
- кунжутна паста ( тахіна) – 2 ст.ложки
- петрушка – за смаком
- копчена паприка – 1 ч. л
Приготування:
- Духовку розігріти до 170 ° C. Баклажани наколоти виделкою, скропити трішки олією ,часник очистити, змастити маслом і добряче запекти все в духовці.
- Часник загорнути у фольгу.Часник готовий через 20 хвилин.
Баклажани мають повністю пропектися до м’якості. Це займе близько 30-45 хвилин. Я віддаю перевагу запікати баклажани на барбекю, щоб вони наситилися запахом диму і добре пропеклися . Смак неймовірний! - Почистити баклажани від шкірки, прибрати насіння, якщо воно дуже велике.
- М’якоть помістити в друшляк і залишити, щоб стекла зайва рідина. Потім перемістити в глибоку миску
- Додати 3- 5 зубчиків часнику, сіль і перець за смаком, 2-3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіни й 1 ч. л. паприки.
- Видавіть у миску з баклажанами сік половини лимона. Все подрібніть занурювальним блендером до однорідності. ( якщо немає, можна гарно пом”яти все виделкою).
- Подрібніть добре зелень петрушки і додайте до суміші, але це вже за бажанням.
- При подачі скропіть оливковою олією і трішки притрусіть паприкою. Подавайте бабагануш охолодженим з пітою чи лавашем. Закуска дуже смачна , Спробуйте обов”язково приготувати – неймовірно смачно!
Смачного!