Бабагануш-закуска з баклажанів. Коли вперше спробувала цю страву , то я збожеволіла від її смаку.

Одного разу я спробувала страву у родичів, які живуть в Єгипті ,  яка мені дуже сподобалась, але я не могла зрозуміти з чого її приготували. Як з”ясувалося, основу цієї страви складають баклажани. Отже , трішки про назву цієї страви.  В інтернеті є кілька версій походження назви цієї східної закуски. Мені сподобалася версія «баба» – батько, «гануш» – розсерджений. За легендою, дружина забула на плиті баклажани, і вони підгоріли. Чоловік розсердився, але дружина не розгубилася, почистила баклажани від шкірки і подрібнила в пасту. Ось така цікава історія.

Обов’язково дайте цій закусці настоятися в холодильнику. Дуже смачно!

Інгредієнти:

  • баклажани-4 шт
  • часник-1 головка
  • чорний мелений перець – за смаком
  • сіль – за смаком
  • оливкова олія – 50 мл ( 2 ст.л)
  • лимонний сік – з половини лимона
  • кунжутна паста ( тахіна) – 2 ст.ложки
  • петрушка – за смаком
  • копчена паприка – 1 ч. л

Приготування:

  1. Духовку розігріти до 170 ° C. Баклажани наколоти виделкою, скропити трішки олією ,часник очистити, змастити маслом і добряче запекти все в духовці.
  2. Часник загорнути у фольгу.Часник готовий через 20 хвилин.
    Баклажани мають повністю пропектися до м’якості. Це займе  близько 30-45 хвилин. Я віддаю перевагу запікати баклажани на барбекю, щоб вони наситилися запахом диму і добре пропеклися . Смак неймовірний!
  3. Почистити баклажани від шкірки, прибрати насіння, якщо воно дуже велике.
  4. М’якоть помістити в друшляк і залишити, щоб стекла зайва рідина. Потім перемістити в глибоку миску
  5. Додати 3- 5 зубчиків часнику, сіль і перець за смаком, 2-3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіни й 1 ч. л. паприки.
  6. Видавіть  у миску з баклажанами сік половини лимона.  Все подрібніть занурювальним блендером до однорідності. ( якщо немає, можна гарно пом”яти все виделкою).
  7. Подрібніть добре зелень петрушки і додайте до суміші, але це вже за бажанням.
  8. При подачі скропіть оливковою олією і трішки притрусіть паприкою. Подавайте бабагануш охолодженим з пітою  чи лавашем. Закуска дуже смачна , Спробуйте обов”язково приготувати – неймовірно смачно!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: