Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт

Цукрові пироги давно стали користуватися любов’ю у всіх любителів здоби. Готується все досить просто, а виходить ніжним, повітряним та пишним, з яскравим, апетитним, вершковим ароматом.

Інгредієнти:

  • борошно, 250 г
  • цукор, 1 ст. л
  • дріжджі сухі 8 г, живі, 12 г
  • яйця, 2 шт
  • масло вершкове розтоплене, 90 г
  • ванілін за смаком

Для приготування посипання візьміть:

  • масло вершкове, 50 г
  • цукор, 120 г

Для просочення пирога жирні вершки, 120 мл.

Приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 5 хвилин.
  2. Борошно просіюємо та змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом, ваніліном.
  3. Вливаємо дріжджову масу та вимішуємо тісто.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
  5. Форму для випікання накриваємо пергаментом та викладаємо тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин.
  6. Масло змішуємо з цукром та перетираємо лопаткою до однорідності.
  7. У тісті робимо отвори пальцем і висипаємо зверху посипання.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
  9. Не виймаючи пиріг із форми, заливаємо вершками та залишаємо остигати.

Пиріг буде дуже м’яким і пишним, з яскравим, вершковим ароматом, у міру солодкий. Якщо у вас немає вершків, можна залити теплим молоком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: