Багато хто просив цей незвичайний рецепт: ніжні італійські тістечка з сиру

Багато хто просив цей незвичайний рецепт: ніжні італійські тістечка з сиру

Необхідні інгредієнти на 6 порцій:

  • куряче яйце 1 шт.
  • борошно – 150 гр.
  • цукор – 40 гр.
  • вершкове масло – 25 гр.
  • цедра 1 лимона.

Для крему:

  • рікота – 200 гр.
  • цукор – 50 гр.
  • куряче яйце – 1 шт.
  • ванілін за бажанням.

Приготування:

  1. У глибоку миску збиваємо яйце, додаємо цукор, лимонну цедру і перемішуємо до розчинення цукру.
  2. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
  3. Всипаємо всю муку і замішуємо ніжне еластичне тісто.
  4. Готове тісто замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник.
  5. Готуємо крем. Беремо крем рікота або звичайний сир, перетертий два рази через металеве сито.
  6. Додаємо цукор.
  7. Яйце ділимо на білок і жовток. Білок збиваємо міксером в міцну піну, а жовток додаємо в рікотту.
  8. Додаємо ванілін і все добре перемішуємо.
  9. Далі легкими рухами, невеликими порціями вводимо збитий білок.
  10. Тісто ділимо на 6 рівних частин і формуємо з кожної коржі-квадратики 10х10 см.
  11. Кожен корж викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, паперову або силіконову.
  12. У середину викладаємо крем і загортаємо краї квадратних коржів поверх начинки.
  13. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
  14. Накриваємо зверху пергаментом, щоб тістечка не пригоріли. Готові тістечка посипаємо цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: