Багатошаровий салат з печінкою і грибами
від Denzhyttya
8 Січня, 2021
Готуємо багатошаровий салат на основі печінки та печериць. Салат виходить дуже ситним, оскільки гриби, печінка і овочі перед розкладкою обсмажуються в олії. При цьому соняшникової олії необхідно використовувати мінімальну кількість, щоб салат не вийшов дуже жирним. Головна родзинка страви-це соус, який просочує шари салату. Соус готуємо самостійно на основі сметани і сиру фета. Завдяки цьому соусу салат має незвичайний кислуватий смак.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 400 г
- Печериці – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Яйце куряче – 4 шт
- Плавлений сирок – 2 шт
- Чорнослив – 8 шт
- Соняшникова олія для смаження – за смаком
- Сметана – 300 г
- Сир фета – 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні продукти за списком.
- Курячу печінку промийте, зріжте жирові прошарки. Печінку наріжте невеликими шматочками, обсмажте на сковороді в невеликій кількості олії. Смажте печінку 5-7 хвилин на середньому вогні до готовності, в процесі посоліть. Сильно засмажувати печінку не потрібно, щоб вона залишалася м’якою і соковитою.
- Печериці промийте, кожен екземпляр розріжте навпіл, потім тонкими часточками. Гриби обсмажити на окремій сковороді в олії, посоліть. Олії використовуйте в мінімальному обсязі, щоб салат не вийшов дуже жирним. Смажте печериці 5 хвилин, після остудіть, процідіть від зайвого олії.
- Головку цибулі очистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажте в олії до напівпрозорості. Моркву натріть на грубій терці, додайте до цибулі, перемішайте. Овочі смажте до м’якості, потім остудіть і процідіть від олії.
- Підготуйте плоску тарілку овальної форми. Першим шаром викладіть шматочки смаженої печінки, попередньо їх остудивши.
- Сир фета поламайте на шматки, змішайте зі сметаною, збийте блендером до консистенції однорідного соусу без грудочок. Соус приправити сіллю і меленим перцем за смаком, перемішайте. Для зручності нанесення на шари, соус перекладіть в кондитерський мішок. Нанесіть його на шар печінки.
- На печінку викладіть смажені гриби, також змастіть приготованим соусом.
- На гриби викладіть пасеровані овочі, розподіляючи їх по всьому периметру салату, змастіть сметанно-сирним соусом.
- Яйця відваріть «круто», натріть на грубій терці, викладіть на овочі. Покрийте соусом.
- Наступний шар сформуйте з подрібненого плавленого сиру, змастіть його соусом, рівномірно розподіліть.
- М’який чорнослив наріжте тонкими смужками, прикрасьте ним верхівку салату, виклавши по колу в кілька рядів.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua