Шоколадний торт без вершкового масла. Чарівний смак!

Для приготування цього смачного шоколадного торта вам не знадобиться вершкове масло. Торт виходить ніжним, пухнастим і вологим, просочений спеціальним соусом. Для приготування такого торта вам не знадобляться спеціальні навички або рідкісні інгредієнти, а результат вас зачарує. Торт стане улюбленим десертом дорослих і дітей. Це ідеальний торт для сімейного свята або святкової вечері.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 260 г
  • Цукор – 410 г
  • Какао-порошок – 90 г
  • Сода харчова – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйця курячі – 2 шт
  • Молоко – 300 мл
  • Олія соняшникова – 240 мл
  • Вода гаряча – 100 мл
  • Ванілін – 1 ч.л.
  • Молоко згущене з цукром – 240 мл
  • Шоколад чорний – 130 г
  • Вершки 32-35% – 300 мл
  • Цукрова пудра – 90 г
  • Какао-порошок – 5 г
  • Шоколадна крихта – за смаком

Приготування:

  1. У глибоку миску додайте просіяне борошно, харчову соду, цукор, 85 г какао-порошку, сіль і перемішайте.
  2. Додайте курячі яйця, 300 мл молока, олію, ванілін і добре збийте міксером.
  3. Постійно помішуючи, повільно влийте 100 мл гарячої води в тісто і ретельно перемішайте.
  4. Форму для випічки змастіть соняшниковою олією і вилийте в неї підготовлене тісто.
  5. Розігрійте духовку до 160 ° С і випікайте торт 45-50 хвилин до готовності. Перевірте готовність коржа зубочисткою, встромивши її в центр коржа. Дістаньте зубочистку, вона повинна залишитися сухою.
  6. Нагрійте на водяній бані згущене молоко, але не кип’ятіть, потім додайте шоколад і добре перемішайте. Шоколад повинен розтанути і маса вийде однорідною.
  7. Дістаньте пиріг з духовки і проробіть дерев’яною паличкою отвори, через 2-3 см один від одного, по всьому коржу.
  8. Поставте торт в холодильник на 30 хвилин. Щоб він просочився і охолов.
  9. У глибоку миску додайте вершки і збийте до утворення міцної піни. Додайте цукрову пудру, 5 г какао-порошку і акуратно перемішайте лопаткою або ложкою.
  10. Рівномірно розподіліть збиті вершки по поверхні торта. Посипте торт шоколадною крихтою і відправте на 1 годину в холодильник.

Поради:

  1. У шоколадний соус можна додати ромову або коньячну есенцію.
  2. При подачі полийте торт шоколадним соусом.
  3. Торт зберігайте в холодильнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: