Багатошаровий салат «Гість за столом»

Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Застільний гість» стане основною стравою вашого святкового столу. Він готується з простих і доступних за ціною продуктів, а результат виходить приголомшливим.

Ви не пошкодуєте про час, витрачений на цей салат, адже результат дійсно варто того.

Інгредієнти

  • морква 3 шт.
  • яйце 6 шт.
  • куряче філе 500 г
  • червона цибуля 2 шт.
  • зелень 1 пуч.
  • втердий сир 300 г
  • консервована кукурудза 340 г
  • помідори черрі за смаком
  • маслини за смаком
  • болгарський перець за смаком
  • сіль за смаком
  • цукор 1 ч. л.
  • яблучний оцет 2 ст. л.
  • вода 75 мл

приготування

  1. Очистіть червону цибулю, наріжте півкільцями і перекладіть в мисочку. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, воду, перемішайте і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.Червона цибуля
  2. Відваріть філе, остудіть його і наріжте невеликими шматочками.
  3. Зелень промийте, просушіть і дрібно насічіть .зелень для салату
  4. Відваріть моркву, остудіть, очистіть її і натріть на крупній тертці.
  5. Відваріть яйця, остудіть, розділіть їх на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки – окремо на дрібній.
  6. Твердий сир натріть на дрібній тертці.
  7. Тепер можна викладати шари салату. Для формування можна скористатися кулінарним роз’ємним кільцем діаметром близько 20 см. Перший шар – курка, потім шар майонезу.куряче філе для салату
  8. Другим шаром викладіть зелень, рівномірно розподіліть і трохи змастіть майонезом.
  9. З маринованої цибулі злийте всю рідину і викладіть її наступним шаром, змастіть майонезом. Четвертий шар – відварна морква. Посоліть і поперчіть за смаком, змастіть шаром майонезу.
  10. Злийте рідину з кукурудзи, викладіть її наступним шаром, розподіліть по поверхні і змастіть майонезом. Залиште трохи кукурудзи для прикраси салату.Консервування кукурудза
  11. Наступні шари – яєчні білки, майонез, натертий сир, майонез, яєчні жовтки. Залиште трохи білків для прикраси салату.
  12. Тепер прикраса салату. Спочатку розріжте помідори черрі на половинки і викладіть зрізом вниз по всьому периметру салату.помідори черрі
  13. Маслини наріжте кружальцями і викладіть внутрішнім колом на салат.багатошаровий салат з куркою
  14. Дрібно посічіть  зелень і викладіть третім колом. Четверте коло – нарізаний дрібними кубиками червоний солодкий перець.
  15. У центр салату покладіть натерті білки, які залишилися для прикраси, а на них – трохи консервованої кукурудзи.багатошаровий салат
  16. Накрийте форму харчовою плівкою і покладіть в холодильник для просочення на 2-3 години або на всю ніч. Перед подачею на стіл зніміть харчову плівку і форму.

Експериментуйте з інгредієнтами для прикраси багатошарового салату. Замість червоного перцю можна взяти жовтий або зелений. Також можна спробувати зовсім інші продукти. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: