Багатошаровий салат «Гість за столом»
від Denzhyttya
23 Листопада, 2020
Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Застільний гість» стане основною стравою вашого святкового столу. Він готується з простих і доступних за ціною продуктів, а результат виходить приголомшливим.
Ви не пошкодуєте про час, витрачений на цей салат, адже результат дійсно варто того.
Інгредієнти
- морква 3 шт.
- яйце 6 шт.
- куряче філе 500 г
- червона цибуля 2 шт.
- зелень 1 пуч.
- втердий сир 300 г
- консервована кукурудза 340 г
- помідори черрі за смаком
- маслини за смаком
- болгарський перець за смаком
- сіль за смаком
- цукор 1 ч. л.
- яблучний оцет 2 ст. л.
- вода 75 мл
приготування
- Очистіть червону цибулю, наріжте півкільцями і перекладіть в мисочку. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, воду, перемішайте і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
- Відваріть філе, остудіть його і наріжте невеликими шматочками.
- Зелень промийте, просушіть і дрібно насічіть .
- Відваріть моркву, остудіть, очистіть її і натріть на крупній тертці.
- Відваріть яйця, остудіть, розділіть їх на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки – окремо на дрібній.
- Твердий сир натріть на дрібній тертці.
- Тепер можна викладати шари салату. Для формування можна скористатися кулінарним роз’ємним кільцем діаметром близько 20 см. Перший шар – курка, потім шар майонезу.
- Другим шаром викладіть зелень, рівномірно розподіліть і трохи змастіть майонезом.
- З маринованої цибулі злийте всю рідину і викладіть її наступним шаром, змастіть майонезом. Четвертий шар – відварна морква. Посоліть і поперчіть за смаком, змастіть шаром майонезу.
- Злийте рідину з кукурудзи, викладіть її наступним шаром, розподіліть по поверхні і змастіть майонезом. Залиште трохи кукурудзи для прикраси салату.
- Наступні шари – яєчні білки, майонез, натертий сир, майонез, яєчні жовтки. Залиште трохи білків для прикраси салату.
- Тепер прикраса салату. Спочатку розріжте помідори черрі на половинки і викладіть зрізом вниз по всьому периметру салату.
- Маслини наріжте кружальцями і викладіть внутрішнім колом на салат.
- Дрібно посічіть зелень і викладіть третім колом. Четверте коло – нарізаний дрібними кубиками червоний солодкий перець.
- У центр салату покладіть натерті білки, які залишилися для прикраси, а на них – трохи консервованої кукурудзи.
- Накрийте форму харчовою плівкою і покладіть в холодильник для просочення на 2-3 години або на всю ніч. Перед подачею на стіл зніміть харчову плівку і форму.
Експериментуйте з інгредієнтами для прикраси багатошарового салату. Замість червоного перцю можна взяти жовтий або зелений. Також можна спробувати зовсім інші продукти. Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya