Багатошаровий салат «Нічка»
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
В основі салату можна використовувати будь-яке м’ясо, наприклад, білу м’якоть індички. А у ролі заправки вибрати щось менш калорійне. Наприклад, сметану або трохи густого йогурту в суміші з часником та травами.
Інгредієнти:
- 400 гр курячої грудки (свинина не жирна)
- 2 моркви
- 150 гр сиру голландського
- 2 солоних огірків
- 1 стакан чорносливу без кісточок
- 3 шт курячі яйця
- 3 ріпчасті цибулі
- майонез
- соняшникова олія
- сіль
Приготування:
- Курячі грудки відварити в підсоленій воді зі спеціями приблизно 20 хв від закипання. Потім нарізати дрібними шматочками та змішати з майонезом.
- Сиру моркву очистити і натерти на тертці, підсмажити на олії з подрібненим часником. Яйця зварити круто, охолодити та почистити. Потім натерти на великій тертці.
- Сир натерти на тертці і змішати з 3 ст л майонезу. Цибулю обсмажити на олії. Огірки натерти на великій тертці. Чорнослив розпарити та нарізати дрібними шматочками.
- Салат викладати на тарілку шарами в наступному порядку:
- перший шар – відварена грудинка. Змастити шар майонезом
- другий шар – обсмажена морква
- третій шар – чорнослив. Змастити майонезом
- четвертий шар – сир
- п’ятий шар – солоні огірки
- шостий шар – смажена цибуля
- сьомий шар – яйця. Змастити шар майонезом
Прикрасити святковий салат потрібно красиво овочами та зеленню, застосувавши всю свою фантазію та смак.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua