Багатошаровий вишневий торт з сметанково-вершковим кремом
Багатошаровий вишневий торт зі сметанково-вершковим кремом став хітом в нашій родині. Хотіла б сказати, що випікаю його тільки в особливих випадках. Іноді згадую про його смак, кидаю все і приступаю до приготування. Дуже подобається !
У цьому рецепті найбільше часу займає підготовка ягід. Тому почати раджу саме з неї. Випікання шоколадних коржів – процес трудомісткий, проте займає він менше години. Я сприймаю його як свого роду медитацію і повністю насолоджуюся процесом, слухаючи аудіокнигу. Іноді це єдиний час, коли вдається щось почитати. З цим рецептом треба повозитися, але результат того вартий! Спробуйте!
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 345 г
- цукор 210 г
- вершкове масло 105 г
- мед 4 ст. л.
- какао-порошок 70 г
- яйце 3 шт.
- ром 1 ст. л.
- сода 9 г
- вишня 500 г
- вода 3 ст. л.
- ваніль за смаком
- кукурудзяний крохмаль 12 г
- сметана 400 г
- вершки 350 г
- цукрова пудра 130 г
Приготування:
- Для початку підготуйте вишню. Якщо використовуєте свіжу, то витягніть кісточки. Покладіть ягоди в сотейник, засипте цукром (80 г), залийте водою і додайте паличку ванілі. Злегка прогрійте.
- Змішайте 3 ст. л. води і кукурудзяний крохмаль і влийте суміш в теплі вишні. Доведіть до кипіння, потім проваріть пару-трійку хвилин.
- Влийте 1 ст. л. рому, проваріть ще кілька секунд, зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою протягом двох годин. Тим часом приготуйте шоколадні коржі.
- Потримайте мед на водяній бані до повного розтоплення продукту, потім додайте соду. Мед почне пінитися.
- Безперервно помішуючи віночком, продовжуйте варити ще хвилину. Додайте нарізане кубиками масло і дайте йому повністю розтопитися.
- Тим часом збийте яйця з цукром (130 г) протягом 1 хвилини. Додайте їх в масляно-медову суміш і продовжуйте варити ще 30 секунд. Зніміть масу з вогню і відразу ж просійте в неї борошно і какао. Замісіть злегка тягуче тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 годину.
- Розділіть тісто на 14 рівних частин. Візьміть одну частину і розкачайте її в тонкий пласт. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 2-3 хвилини.
- Вийміть корж з духовки і, поки він теплий, виріжте з нього квадрат зі стороною 16 см. Охолодіть на решітці. Поки випікається один корж, підготуйте наступний.
- Приготуйте сметанно-вершковий крем. Попередньо поставте миску і віночок в холодильник на 10 хвилин. У охолодженої мисці змішайте сметану, вершки і цукрову пудру. Збийте до пишності.
- Зберіть торт. Відкиньте вишні на сито, щоб стекла зайва рідина. Кожен корж промажте двома столовими ложками крему і рівномірно розкладіть вишні. Трохи крему залиште для обмазки. Закрийте торт плівкою і відправте в холодильник на 3 години, щоб коржі розм’якшилися. Потім змастити його кремом.
Коржі після випічки виходять сухими і ламкими, але вони дуже добре просочуються кремом. Багатошаровий вишневий торт – надзвичайний смаколик, від якого неможливо відірватися. Приготуйте і переконайтеся в цьому самі!
Смачного!