Баклажани часточками по-грузинськи
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Баклажани часточками по-грузинськи – це як улюблені рулети з синеньких, тільки ще смачніше, простіше і швидше. На приготування цієї приголомшливої закуски витрачаю мінімум часу.
У приготуванні баклажанів з горіховою начинкою немає нічого складного. Розкрию один секрет: найкраще використовувати домашній майонез для приготування пасти.
Інгредієнти:
- баклажан 3 шт.
- яйце 2 шт.
- Волоські горіхи 200 г
- майонез 100 г
- часник 5 зуб.
- кінза 1 пуч.
- цибуля 0,25 шт.
- лимонний сік 2 ст. л.
- сіль 1 ч. л.
- хмелі-сунелі 0,5 ч. л.
- коріандр 0,5 ч. л.
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Наріжте баклажани шайбами по 7-8 мм завтовшки. Перекладіть їх у підсолену воду і залиште на 30 хвилин. Після цього видаліть зайву вологу з овоча, за допомогою паперових рушничків.
- Змішайте яйця і залийте баклажани, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
- Тим часом приготуємо горіхову пасту. Налийте в блендер 100 мл води, додайте цибулю, кінзу, лимонний сік, часник, майонез, волоські горіхи, сіль і спеції. Подрібніть інгредієнти до консистенції каші. Відправте пасту в холодильник.
- Обсмажте баклажани з двох сторін на рослинній олії до рум’яності. Викладіть на паперовий рушник.
- Викладіть горіхову начинку на кожен шматочок баклажана і складіть його навпіл.
Ви, напевно, запитаєте, навіщо змішувати яйце з баклажаном під час приготування? Завдяки цьому овоч не вбирає багато олії в процесі обсмажування на сковороді. Ось така смачна закуска з баклажанів у нас вийшла!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya