Баклажани на зиму без стерилізації
10 Серпня, 2022
Овочева закуска з баклажанів на зиму, в міру гостра і дуже смачна. Добре зберігається за кімнатної температури.
Інгредієнти:
- 2 кг – баклажанів
- 0,5 кг – солодкого перцю
- 0,5 кг – помідорів
- 1 стручок – гіркого перцю
- 100 гр. – часнику
- 1 склянка – соняшникової олії
- 0,5 склянка – оцтової кислоти 9%
- 1 ст. л. – солі
- 5 ст. л. – цукру
Вихід із цієї кількості інгредієнтів, 6 баночок по 500 мл.
Приготування:
- Для закуски візьмемо 2 кг баклажанів, нарізаємо на кружечки, квадратики в залежності від розміру овочів та ваших уподобань.
- Посолимо їх щоб пішла вся гіркота. Залишаємо на 30 хвилин.
- Поки займемося рештою овочів. Перекрутити на м’ясорубці 500 г солодкого перцю, 1 стручок гострого перцю і 500 г помідорів.
- Часник 100 г можна потерти на дрібній тертці або прокрутити на м’ясорубці.
- Його ми додаватимемо наприкінці приготування.
- Відразу додаємо сіль 1 ст. л. з невеликою гіркою та 5. ст. л. цукру. Відразу додаємо 1склянку олії і півсклянки 9% оцту.
- Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Як тільки закипіли овочі, баклажани промиваємо і все з’єднуємо. Проварюємо баклажани 30 хвилин, додаємо часник, перемішуємо. Варимо на повільному вогні ще 10 хвилин і відразу розкладаємо в чисті, стерильні банки.
- Герметично закупорюємо, перевертаємо на кришки. Укутуємо чимось теплим і залишаємо в такому вигляді до повного остигання.
- Зберігаються такі заготовки у прохолодному місці, і й за кімнатної температурі.
Всім смачного! Вдалих заготовок!
Джерело:
zhyttia.com.ua