Баклажани по-вірменськи
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Зізнатися чесно, теплі салати не дуже люблю. Але від цього отримала багато задоволення. Баклажани по-вірменськи, Як на мене, готуються досить швидко, і їх відразу ж потрібно подавати на стіл. це відмінна закуска до шашлику та інших м’ясних страв. Рекомендую спробувати, поки сезон домашніх овочів не закінчився!
Інгредієнти:
- баклажан 1 кг
- Болгарський перець 500 г
- помідор 700-800 г
- Цибуля 2 шт.
- часник 4 зуб.
- петрушка 1 пуч.
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Молоді переважно білі баклажани наріжте слайсами товщиною 0,5 см. Якщо шкірка занадто груба, видаліть її. Слайси посоліть, складіть їх в миску і залиште на кілька хвилин.
- Поки баклажани пускають сік, очистіть від насіння солодкий перець, наріжте його смужками. Смужки баклажанів обсушіть паперовими рушниками.
- Обсмажте слайси з обох сторін на розігрітій олії до золотистої скоринки. Потім викладіть їх на паперовий рушник. На тій же сковорідці обсмажте перець під кришкою.
- Готовий перець теж викладіть на паперовий рушник. Часник пропустіть через прес, змішайте його з подрібненою петрушкою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- Помідори очистіть від шкірки, наріжте шматочками. На розігрітій олії обсмажте до золотистого кольору цибулю. Далі пересипте до неї томати. Посоліть за смаком і тушкуйте овочі до 10 хвилин.
- Потім зажарку перекладіть в миску, залишивши трохи на дні сковороди. По черзі шарами викладіть в сковороду баклажани, перець, зелень з часником і соус і т.д.
Баклажани по-вірменськи майже готові. Залишилося накрити їх кришкою і протушкувати ще 10 хвилин . Потім перекладіть страву на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню і подрібненими горішками. Цей салат до столу потрібно подавати теплим, а ароматну олійку рекомендуємо вимочувати хлібчиком. Як же смачно!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки