Баклажани з часником на зиму

Сьогодні ми розповімо, як заготовити баклажани з часником на зиму. Дуже смачні з пікантним смаком.

баклажани з часником на зиму

Баклажани з часником на зиму

Баклажан ще в Індії величали «королем овочів». Саме звідси цей довгастий плід потрапив спочатку в Китай, потім в країни арабського світу, а пізніше і в Європу. Ми вже багато разів розповідали, які чудові закуски можна приготувати з баклажанів. Сьогодні ж зосередимося саме на консервуванні цього чудового овоча.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів
  • 500 г цибулі
  • голівка часнику
  • 150 мл води
  • 1,5 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 80 мл оцту ( 9-процентний)
  • 2 ч. л. приправи для шашлику

Приготування:

    1. Насамперед помийте баклажани,  обріжте хвостики і зніміть шкірку за допомогою овочечистки (або звичайного ножа). Очищені баклажани спочатку разріжте навпіл, а потім наріжте великими шматочками.баклажани з часником на зиму рецепт
    2. Почистіть цибулю і наріжте півкільцями. Тонкими пластинками наріжте часник. Хоча можна подрібнити часник і за допомогою преса.
    3. Розігрійте  сковорідку, налийте сюди ж рослинне масло і обсмажте шматочки баклажанів з двох сторін. Потім викладіть  баклажани в окрему ємність і дайте охолонути.баклажани з часником на зиму в банках
    4. У чистій каструлі приготуйте  маринад. Для цього налийте воду, додайте сіль і цукор. Перемішайте, щоб все розчинилося, і ддайте оцет. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні 1 хвилину. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.баклажани з часником на зиму як гриби
    5. У велику миску викладіть  баклажани. Зверху кожен шар посипте цибулею, часником і приправою для шашлику.баклажани з часником на зиму відео
    6. Щільно укладені баклажани залийте охолодженим маринадом. Накрийте тарілкою і щільно притисніть чимось важким. Відправте це все в холодильник на 12 годин, щоб баклажани пустили сік. Після цього ароматні баклажани можна подавати до столу або закривати на зиму.баклажани під гнітом з часником на зиму
    7. Для закаток простерилизуйте баночки. На дно кожної банчни покладіть спочатку цибулю, а потім  баклажани. Зверху залийте маринадом.смажені баклажани з часником на зиму
    8. Баночки прикрийте кришками і відправляйте стерилізуватися в каструлю, дно якої попередньо застеліть серветкою. Залийте теплою водою. Доведіть до кипіння і стерилізуйте 10 хвилин. Після чого герметично закрийте банки, переверніть і дайте охолонути.баклажани з часником на зиму

Такі соковиті і ароматні баклажани будуть бажаним гостем на столі в будь-які свята. Та й в моменти, коли захочеться побалувати близьких людей чимось дійсно смачненьким, такі домашні баклажани точно знадобляться.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: