Баклажани з горіхами: запечені рулетики з начинкою

Сьогодні хочу запропонувати рулетики з баклажанів із начинкою із вершкового сиру зі свіжими помідорами.

Нам знадобиться на 8-10 рулетиків

  • Баклажани – 2 шт
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Вершковий сир – 140 гр
  • Грецькі горіхи – 40 гр
  • Помідори – 2-3 шт (120 гр)
  • Кунжут – 30 гр
  • Грецькі горіхи – 20 гр
  • Сіль, перець, часник та зелень – за смаком

Приготування:

  1. Баклажани нарізати на смужки завтовшки 3-4 мм, укласти шарами та посолити кожен шар.
  2. Залишити їх на 30 хвилин, потім залити холодною водою та промити.
  3. Просушити баклажани паперовим рушником і викласти на лист.
  4. Змастити баклажани з двох сторін соняшниковою олією і запікати в духовці при 180 С 15 хвилин.
  5. Готовим баклажанам дати охолонути.
  6. Для начинки до вершкового сиру (домашнього) додати дрібно порізану зелень і рубані грецькі горіхи.
  7. Видавити часник, додати сіль, перець за смаком, добре перемішати.
  8. Невеликі помідори нарізати на часточки.
  9. 1 ч. л. сирної начинки викласти на баклажан і рівномірно розподілити, додати на край помідор і згорнути рулетики.
  10. У мисці з’єднати насіння кунжуту та рубані горіхи, обваляти у цій суміші кожен рулетик.
  11. Засервірувати для подачі та насолоджуватися. Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: