Баклажани з яйцем
Цього разу ми вирішили зробити їх на манер знаменитих хачапурі по-аджарськи. Закуска для раптових гостей, літня вечеря або просто смачна страва. У приготуванні використовували два види сиру: сулугуні та адигейський. Якщо будете замінювати їх, то вибирайте аналог із м’яких сирів на кшталт моцарели, фети, бринзи.
- Баклажан,
- орегано,
- сир сулугуні – 40 г,
- адигейський сир – 40 г,
- яєчні жовтки – 2 шт.,
- сіль,
- перець.
Баклажан розріжте навпіл. Якщо у вас сорт із гірчинкою, вимочіть його в солоній воді протягом 10 хв., потім відіжміть.
Розігрійте сковороду, змастіть олією, потім викладіть баклажан зрізом униз. Накрийте сковороду кришкою і смажте овоч до рум’яності .
Зніміть кришку, переверніть баклажан і ложкою зробіть поглиблення в м’якоті. Отриманий «човник» присипте орегано, посоліть і поперчіть.
Натріть на середній тертці сулугуні та адигейський сир, викладіть на баклажан. Потім на кожен «човник» викладіть по жовтку (якщо є бажання, можна використовувати яйце цілком).
Накрийте сковороду кришкою, тушкуйте, поки не розплавиться сир і не схопиться жовток. Подавайте страву гарячою.