Базовий рецепт бісквіта для тортів. Рецепт, завдяки якому, я стала кулінаром
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Це рецепт класичного бісквіта – основи всіх тортів. Найголовніше – добре збити яєчну масу і тоді у вас вийде пишний і високий бісквіт, який ви розріжете на кілька коржів.
Інгредієнти:
- борошно, цукор по 1 склянці
- яйця – 5 шт
- сіль – дрібка
- ванільний цукор за смаком
- крохмаль кукурудзяний – 1-2 ст.л
Приготування:
- Яйця починаємо збивати з дрібкою солі на невеликих оборотах, потім збільшуємо, до пишності. Потім частинами додаємо цукор і ванільний цукор, збиваємо до густої і стійкої маси.
- Борошно просіваємо і з’єднуємо з крохмалем, перемішуємо, частинами додаємо в яєчну масу збиваючи на невеликій швидкості.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 45 хвилин.
- Охолоджуємо, розрізаємо на кілька коржів.
Порада: якщо хочете добитися ідеальної пишності, можна збивати білок і жовток окремо і потім акуратно з’єднати в одну масу за допомогою лопатки, перемішуючи у напрямку знизу вгору. Також всі продукти для тіста повинні бути однакової температури. Якщо немає кукурудзяного крохмалю, сміливо додавайте картопляний.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua