«Бендерики» – такі млинці Ви ще не готували
від Denzhyttya
31 Липня, 2021
Від класичних млинців бендерики відрізняються трикутної формою і начинкою (фаршируються сирим фаршем, як наприклад, чебуреки). З запропонованої порції інгредієнтів вийде приблизно 30 млинців.
Інгредієнти:
- яйце – 4 шт
- цукор – 50 г (2 стол. ложки)
- молоко – 800-850 мл
- сіль – 1 ч. ложка
- соняшникова олія – 30 мл
- крохмаль – 100 г
- борошно – 200 г
Начинка:
- м’ясо – 700 г
- цибуля -200 г
- сіль, прянощі – на ваш смак
Приготування:
- Готуємо тісто. Вбиваємо в об’ємну миску яйця, сіль і перемішуємо за допомогою міксера. Додаємо цукор, перемішуємо. Вливаємо молоко (меншу половину). Просіваємо в миску борошно, перемішуємо. Зачищаємо стінки миски від муки. Просіваємо крохмаль. Збиваємо. Коли розійдуться всі грудочки, додаємо молоко. Збиваємо. Додаємо олію, збиваємо. Грудочок в тісті бути не повинно. Відставляємо тісто на 30-40 хвилин.
- Готуємо начинку. У м’ясний фарш з цибулею додаємо сіль, мелений чорний перець і коріандр. Ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою, щоб він постояв.
- Сковорідку розігріваємо і змащуємо олією. Перед кожним млинцем перемішуємо тісто, так як крохмаль осідає на дно.
- Наливаємо на сковорідку тісто. Через хвилину млинець перевертаємо.
- Млинці готові.
- Розкладаємо млинець на столі, накладаємо начинку. Розрівнюємо її, надаємо фаршу форму трикутника. Закриваємо внахлест млинець, щоб кінчик був без отвору. Перевертаємо кінчик до протилежного краєчка. Закриваємо млинець. У нас вийшов акуратний трикутник.
- Фаршируємо всі млинці.
- Наливаємо олію на сковорідку з товстим дном. Нагріваємо. Викладаємо бендерики на сковорідку на шов, де складався млинець. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Джерело:
mandarynka.com.ua