Беремо 150 г фаршу і годуємо всю сім’ю: зробили запас котлет на кілька днів

Такі котлетки за цим рецептом виходять дуже соковитими і ніжними, моя сім’я їх гідно оцінила. Відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, особливо з картопляним пюре.

Інгредієнти:

  • фарш, 150 г
  • яйце, 1 шт
  • крупа гречана, 200 г
  • сіль і паприка по 1 ч.л
  • кип’яток, 500 мл
  • перець і спеції
  • борошно, 2 ст.л
  • картопля, 500 г
  • кетчуп або томатний соус, 3 ст.л

Приготування:

  1. Подрібнюємо крупу і заливаємо її кип’ятком, накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 5 хвилин.
  2. Додаємо в кашу сіль, перець, яйце, спеції, фарш, вимішуємо до однорідності.
  3. Формуємо котлети з маси, обвалюємо у борошні і обсмажуємо на олії з двох сторін.
  4. Картоплю ріжемо тонкими скибочками і викладаємо шаром в сковорідку.
  5. Зверху змащуємо кетчупом або томатним соусом, кладемо котлети.
  6. Наливаємо в сковорідку 200 кип’ятку, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 20 хвилин.
  7. При подачі посипаємо зеленню і за бажанням, подрібненим часником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: