Беру найдешевшу рибу і готую смакоту. Всі господині пам’ятають цей рецепт
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
Сьогодні важко купити смачну консервовану рибу в томаті. Тому пропоную скористатися моїм рецептом і зробити смачну страву з найпростішої і дешевої рибки – кільки.
Інгредієнти:
- кілька, 1 кг
- сіль, 1 ч.л
- олія соняшникова, 2 ст.л
- цибуля й морква по 2 шт
- лист лавровий, 3 шт
- томатна паста, 3 ст.л
- гвоздика, 4 шт
- перець духмяний, 10 шт
- сік 1 лимона
- вода, 150 мл
Приготування:
- Рибу беремо НЕ солону, прибираємо хвостики і голову, нутрощі. Добре промиваємо холодною водою і даємо стекти.
- Порада: якщо в магазині немає кільки, підходить і хамса, виходить однаковий смак.
- Змішуємо з сіллю. Цибулю ріжемо дрібно, морква тремм на грубій терці або ріжемо невеликими шматочками.
- Обсмажуємо цибулю на олії, потім додаємо перець і лавровий лист, перемішуємо і додаємо моркву, перемішуємо.
- Перекладаємо овочі в каструлю, зверху викладаємо рибу.
- Змішуємо томатну пасту і сік лимона, воду і заливаємо рибу.
- Тушкуємо на невеликому вогні протягом 2 годин.
- Я ще роблю таку страву в мультиварці, все як і в цьому рецепті, тушкуємо протягом 2 годин.
- Якщо не подобатися смак гвоздики, не додавайте її.
Джерело:
https://mandarynka.com.ua