Картопляна бабка в горщиках – смачна і соковита страва

Картопляна бабка в горщиках – це дуже соковита і смачна страва, яку сміливо можна приготувати не тільки в самий звичайний день, але і на свято. За рахунок того, що до картоплі додається сало і цибуля, вона виходить просто дивовижною за смаком.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Сало – 70 г.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 40 мл.

Приготування:

  1. Наріжте сало середніми за розміром шматочками. Викладіть їх на сковорідку і обсмажте на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин. Додайте сіль.
  2. Тепер очистіть, сполосніть під краном проточної води цибулю, наріжте її шматочками і викладіть до сала. Обсмажте все разом протягом 2 хвилин.
  3. Картоплю очистіть за допомогою спеціального пристосування. Сполосніть його під краном проточної води, натріть на грубій терці.
  4. Викладіть до неї сало з цибулею.
  5. Вбийте яйце куряче. Туди ж всипте борошно.Картопляна бабка в горщиках - смачна і соковита страва
  6. Всипте сіль і перець чорний. Добре все перемішайте за допомогою звичайної столової ложки.
  7. У горщик на дно налийте олію. Викладіть картопляну масу з салом і цибулею.Картопляна бабка в горщиках - смачна і соковита страва
  8. Надішліть горщик в розігріту до 190 градусів духовку на 60 хвилин. Його, до речі, обов’язково варто накрити зверху кришкою. Якщо ж її немає, тоді потрібно використовувати фольгу для цієї мети.

Подавайте картопляну бабку з салом до столу відразу ж.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: