Беру звичайний буряк, запікаю його незвичайним способом у духовці та готую смачний салат

Головна особливість цієї закуски в тому, що буряк не вариться традиційним способом, а запікається з додаванням солі, цукру та спецій. Так він виходить більш ароматним, насиченим та пікантним.

Сама по собі закуска дуже проста, але вигідне поєднання інгредієнтів робить страву бажаним гостем на моєму столі. Спробуйте й ви!

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 середній або 2 маленькі
  • Цибуля ріпчаста (бажано червона, салатна) – 1 шт.
  • Мариновані огірки – 3 шт. (середнього розміру)
  • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л.
  • Сіль, цукор, перець, мелений часник – до смаку (для запікання буряків)
  • Зелень петрушки – 3-4 гілочки

Приготування:

  1. Для запікання буряка беремо лист фольги, центральну його частину змащуємо олією за допомогою кулінарного пензлика. Посипаємо сіллю, цукром, меленим чорним перцем та сушеним часником.
  2. Буряк миємо, обсушуємо паперовими рушниками і кладемо на фольгу. Щільно загортаємо, обтискаємо і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів приблизно 40-60 хвилин (час приготування залежить від коренеплоду).
  3. Запечені буряки охолодити, очистити і нарізати соломкою.
  4. Перекладаємо в глибоку миску і поливаємо половиною олії, яка буде потрібна для заправки. Перемішуємо.
  5. Мариновані (або солоні) огірки також нарізаємо, як і буряки, соломкою.
  6. Цибулю очищаємо і шаткуємо напів-або чверть/кільцями. Дрібно рубаємо вимиту та просушену петрушку.
  7. Все перекладаємо в миску до буряків, додаємо гірчицю та вливаємо  олію, що залишилася. Перемішуємо і закуска готова!

Беру звичайний буряк, запікаю його незвичайним способом у духовці та готую смачний салат

Подавати страву можна одразу, але краще дати їй настоятися в холодильнику – тоді смак вийде «об’ємніший».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: