Без дріжджів: рецепт тіста для пиріжків з капустою. Можна смажити, запікати і на пару готувати
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Щоб тісто не розпадалося через начинки, воно повинно бути еластичним і м’яким. Не завжди виходить вгадати з борошном і отримати потрібний варіант. Цей рецепт стане вашою універсальною допомогою: з його допомогою виходить просто ідеальне сирне тісто.
Інгредієнти:
- сир – 250 г
- яйце – 1 шт
- борошно – 200 г
- сметана – 2 ст.л
- дрібка солі
- цукор, 1 ч.л
- сода, гашена оцтом, 0.5 ч.л
Для приготування начинки:
- капуста – 300 г
- цибуля і морква – по 1 шт
- спеції, сіль і перець, зелень
Приготування:
- Борошно просіваємо кілька разів, щоб пиріжки вийшли пишними і повітряними.
- Змішуємо борошно з сіллю і цукром, сметаною і сиром, перебитим блендером.
- Всипаємо соду і вимішуємо тісто. Якщо маса липка, можна додати трохи борошна.
- Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Тушкуємо капусту для начинки.
- Формуємо пиріжки, викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.
- Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.
Пиріжки можна обсмажувати на сковороді або приготувати на пару, подаємо зі сметаною.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua