Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов’язкове “асорті” на зиму з помідорів та огірків

Помідори з огірками на зиму без варіння та без стерилізації! Завжди вдале та неймовірно смачне асорті на всі часи!

Таке асорті закатую щороку, у нашій родині це одна з обов’язкових заготовок! Навіть якщо ви не робите заготівлі, то хоча б кілька баночок я рекомендую зробити, рецепт у всіх сенсах, безпрограшний!

Готується все швидко і максимально просто, а зберігаються баночки у звичайній шафі навіть за кімнатної температури.

Нам знадобиться на 4 л.:

  • Огірки – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.

У кожну банку:

  • Часник – 2 зубчики
  • Гострий перець – 3 кільця
  • Цибуля – 4 кільця
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Запашний перець – 5 шт.
  • Чорний перець горошком – 12-15 шт.
  • Коріандр у зернах – 1 ч.л.
  • Парасольки кропу – 2-3 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.

Маринад на 1 л. води: (у мене вийшло 2 л)

  • Цукор – 100 г.
  • Сіль – 60 г.
  • Оцет 9% – 80 мл.

Приготування:

  1. У чисті банки закладаємо пластини часнику, запашний перець, чорний перець горошком, зерна коріандру, парасольки кропу, листя вишні, лист хріну та кілька кілець цибулі.Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків
  2. Укладаємо огірки рівно до половини банки, потім до верху, шар цілих помідорів. Огірочки попередньо потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години.Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків
  3. Зверху закладаємо лавровий лист, кілька кілець цибулі, пластини часнику, гострого перцю та парасольку кропу.Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків
  4. Доверху заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і даємо постояти 15-20 хвилин.Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків
  5. Через 15 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо цукор, сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, вливаємо 9% оцет, потім доводимо знову до кипіння і відразу знімаємо з вогню.Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків
  6. Заливаємо банки гарячим маринадом, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо в шубу і залишаємо до повного остигання.Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків

Такі баночки відмінно зберігаються навіть при кімнатній температурі у звичайній шафі, подалі від сонячних променів та батарей!Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків

Овочі виходять ароматні та дуже смачні, розсіл теж розкішний, завжди випивається! Рекомендую приготувати, рецепт найпростіший, а результат порадує і вас та рідних неодноразово за зиму!Без варіння, без стерилізації і завжди вдало: моє обов'язкове "асорті" на зиму з помідорів та огірків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: