Бездоганні манники: кращі за сирники
Манник є традиційним десертом для українських сіл. Готуються вони швидко, просто і зі звичайних продуктів. Зате смак у них приголомшливий! Найніжніші манні пиріжки з сирною начинкою підкорять вашу родину!
Які продукти потрібні для начинки:
- 20 г родзинок;
- 180 г сиру, краще жирний;
- 10 г ванільного цукру;
- сіль на ваш смак.
Які продукти потрібні для тіста:
- 450 г молока;
- 90-100 г манки;
- дві дрібки солі;
- одне яйце;
- 10 г ванільного цукру;
- звичайний цукор на ваш смак;
- пів ч. л. цукру;
- 10 г масла вершкового.
Поетапний процес приготування манників
Готуємо начинку. Всі інгредієнти об’єднати, перераховані вище, в одній мисці і перемішати. За бажанням можете додати ще звичайного цукру, хто любить солодке. Краще брати сир жирніший, щоб добре тримав форму.
Готуємо тісто. В яйце додаємо дрібку солі і за смаком цукор. Гарненько розмішуємо.
В молоко додаємо другу дрібку солі, всипаємо ванільний цукор і за смаком звичайний цукор. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання.
Всипаємо тонкою цівкою манку. Варимо кілька хвилин, поки суміш не стане густою, при цьому весь час помішуємо.
Важливо! Манна каша повинна бути густою, оскільки в протилежному випадку манники не триматимуть форму.
Формуємо манники. Добре посипати стіл борошном. Беремо столову ложку, змочуємо її в воді і після викладаємо одну ложку манної каші на стіл.
Швиденько починаємо формувати корж, в середину якого викладаємо сирну начинку. Краї защипуємо і формуємо пиріжок у вигляді човника.
Робимо всі, поки каша не охолола. Якщо вона охолоне, то у вас не вийде сформувати з неї пиріжки. Так що все потрібно робити в швидкому темпі. І накриваємо каструлю кришкою, в якій знаходиться манна каша, щоб вона не охолола.
Усі сформовані манники умочуємо в яйці і смажимо на олії до рум’янцю.
Готові манники складаємо на одноразовий рушник, щоб позбутися від олії. Змащуємо вершковим маслом.