Безе з вишнею
від Denzhyttya
7 Вересня, 2021
Якщо ви шукаєте легкий і смачний десерт, то звернулися за адресою. Повітряне безе з вишнею приверне вашу увагу вже одним своїм виглядом. А уявіть, який божественний у нього смак.
Хочемо поділитися простим рецептом дивного торта з безе. Солодкі хрусткі коржі дуже гармонійно поєднуються з трохи кислуватим ягідним пюре. Це робить десерт не надто приторним і дає можливість насолодитися ним повною мірою.
Інгредієнти:
- яєчні білки 3 шт.
- цукор 250 г
- Вівсяні пластівці 50 г
- вишня 300 г
- вершки 300 мл
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Змішайте вівсяні пластівці з 2 ст. л. цукру. Викладіть у форму і запікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Відокремте білки від жовтків. Збийте білки в пишну піну, додайте 175 г цукру і знову збийте.
- Відкладіть 1 ст. л. вівсянки ( повинна бути холодною), решту додайте до білків. Акуратно перемішайте.
- Вишню очистіть від кісточок і збийте з цукром. Отримане пюре пропустіть через сито.
- Температуру духовки зменшіть до 110 градусів. Білки розділіть навпіл. Викладіть двома колами на деко, розрівняйте. Один корж посипте відкладеними пластівцями. Випікайте 2 години.
- Після закінчення часу вимкніть духовку і залиште в ній коржі, дайте повністю охолонути.
- Збийте жирні вершки до пишності. Змастіть кремом корж без пластівців, зверху покрийте фруктовим пюре. Накрийте другим коржем, посипте цукровою пудрою і поставте в холодильник на 2 години.
Повітряний десерт можна прикрасити вишнею і шоколадом. Торт настільки простий у приготуванні, що не обов’язково чекати приводу для того, щоб його зробити. Насолоджуйтеся цим смаколиком вже сьогодні.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya