Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати котлети в духовці

Сьогодні представляю вашій увазі рецепт котлет в духовці, на смак як смажені. Виходять не тільки смачні, але не жирні і корисні для здоров’я, до того ж стояти годинами біля плити не потрібно, без бризок і жирних плям, приготувала тісто, сформувала котлети і на цьому все, інше зробить духовка.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 500 гр
  • Картопля – 2 шт (середніх)
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт
  • Хліб білий – 2-3 невеликих скибочки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

  1. Для котлет ніколи не купую дорогу вирізку, прекрасно підходить наприклад, спинка, шийка, лопатка, грудинка і інші частини.
  2. Обов’язково додаю цибулю і часник, чим дрібніше вони будуть нарізані, тим більше соку виділиться, я зазвичай подрібнюю за допомогою блендера.
  3. Замітка. Ніколи не додаю в котлетний фарш яйце, так як при обсмажуванні білок згортається, а фарш стискається, в результаті котлети виходять сухими.
  4. Дві невеликі сирі картоплини натираю на середній тертці, хліб замочую в теплій воді (хліб беру черствий, наприклад вчорашній, фарш буде більш клейким, якщо ж скоринка суха, бажано її зрізати і використовувати тільки м’якушку).
  5. Відправляю в миску з фаршем підготовлені інгредієнти, подрібнені цибулю і часник, натерту картоплю, віджатий від зайвої рідини розмокший хліб, додаю сіль і чорний перець за смаком.Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати котлети в духовці
  6. Все ретельно перемішую, потім в фарш додаю сметану, вона додасть соковитість і ніжність котлетам.Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати котлети в духовці
  7. Перед тим як формувати котлети фарш бажано добре відбити і прибрати в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб більше соку залишилося всередині, але якщо немає часу, тоді цей момент можна пропустити.
  8. Замітка. Деякі господині перед запіканням дуже швидко обсмажують котлети на сковорідці, завдяки утвореній скоринці, рідина залишається в котлетах.
  9. Змащую деко олією, викладаю котлети і відправляю в розігріту духовку, на 15 хвилин при t 200 градусів.
  10. Дістаю деко і добре змащую зверху кожну котлетку шматочком вершкового масла
  11. Відправляю знову в духовку ще на 15 хвилин при тій же температурі. Дістаю з духовки і змащую котлети пензликом, рідиною прямо з дека.Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати котлети в духовці
  12. Котлети виходять ароматні, ніжні і соковиті всередині з рум’яною скоринкою, подаю з будь-яким гарніром: овочі, рис, гречка, картопля, булгур і ін. Останнім часом готую тільки таким способом, дуже смачно і корисно. Раджу приготувати, ви і ваша сім’я залишитеся задоволені.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: