Бісквіт з грушами

Бісквітна випічка – один з найкращих десертів, яку можна приготувати вдома. Ніжний і м’який корж, перемазаний солодким кремом, як за помахом чарівної палички, перетворюється в торт. Але на цей раз ми пропонуємо спробувати надзвичайно красивий і шалено смачний бісквіт з грушами в духовці. Пиріг просто тане в роті завдяки соковитому фрукту.

У рецепті ми використовуємо так звану французьку сорочку. Цей спосіб обробки поверхні форми, який допоможе уникнути прилипання тіста, застосовували ще наші бабусі. Але він досі актуальний для багатьох господинь. Давайте ж спробуємо приготувати повітряний грушевий бісквіт.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 150 г
  • цукор 180 г
  • яйце 3 шт.
  • груша 3 шт.
  • вершкове масло 1 ст. л.
  • розпушувач 0,5 ч. л.
  • сіль дріка

Приготування:

  1. Яйця і цукор збийте міксером до утворення густої піни. Стакан просіяного борошна змішайте з сіллю і розпушувачем і додайте до яєчної маси. Тісто має бути консистенції густої сметани.
  2. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Вилийте тісто.
  3. Очистіть груші. У одній збережіть хвостик . Решту груш розріжте вздовж на 4 частини і виріжте серцевину.
  4. У центр форми помістіть цілу грушу, а часточки розкладіть навколо. Запікайте при 180 градусах протягом 25 хвилин.грушевий бісквітний пиріг

Грушевий бісквіт може трохи просісти після того, як ви дістанете його з духовки. Нічого страшного в цьому немає. Дайте пирогу трохи охолонути, присипте цукровою пудрою або полийте улюбленим кремом і подавайте до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: