Бісквітно-фруктовий торт

Гарний, смачний, м’який і ніжний бісквітно – фруктовий торт легко готується і дуже швидко з’їдається. Він прекрасно підійде до святкового столу і звичайного чаювання. М’який сметанний крем прекрасно доповнює свіжі фрукти.

Перевагою бісквітно-фруктового торта можна назвати можливість змінювати фрукти для начинки, А разом з тим – і відтінок смаку всього торта.

Інгредієнти:

  • яйце 4 шт.
  • цукор 2 скл.
  • Пшеничне борошно 1 скл.
  • ванілін 1 шт.
  • сіль дрібка.
  • Лимонна кислота дрібка
  • сметана 500 мл
  • желатин 40 г
  • вода 0,5 скл.
  • ківі 2 шт.
  • банан 2 шт.
  • апельсин 2 шт.
  • Полуниця 2 шт.

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо бісквіт. Для цього відокремте білки від жовтків, білки збивайте з дрібкою лимонної кислоти і солі. Збивайте повільно, поки не з’явиться піна, потім збільшуйте швидкість, поступово додаючи 0,5 склянки цукру.
  2. Збийте жовтки з ваніліном і 0,5 склянки цукру, поки вони не стануть світлими і пишними. Додайте 1/3 склянки борошна до отриманої маси. Після цього акуратно вмішайте білки і борошно, що залишилося, перемішайте.бісквітний торт
  3. Викладіть на дно форми папір для випічки, змастіть його і стінки форми маслом. Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте бісквіт 30 хвилин.
  4. Дістаньте бісквіт з форми, остудіть його. Потім відріжте близько 1 см нижньої частини, а решту бісквіта поріжте кубиками.
  5. Замочіть желатин на 30-40 хвилин у воді.
  6. Візьміть форму для торта, вистеліть її харчовою плівкою. Красиво наріжте фрукти і покладіть їх на дно і стінки форми. Решту фруктів наріжте кубиками.бісквітний торт з фруктами
  7. Збийте сметану з цукром і ваніліном, поки не утвориться кремоподібна  маса.
  8. Нагрійте желатин і розпустіть його, не доводячи до кипіння. Додайте його до сметанному крему,
    додайте нарізані фрукти і кубики бісквіта. Перемішайте і викладіть в підігріту форму, а зверху накрийте відрізаною нижьою  частиною бісквіта.
  9. Закрийте торт звисаючими краями плівки, приберіть на ніч в холодильник.
  10. Розкрийте краї плівки, накрийте торт плоскою тарілкою, переверніть . Зніміть плівку.

Деякі вважають, що масло ускладнює підйом бісквіта, тому можна використовувати папір для випічки, закриваючи нею не тільки дно, але і краї форми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: