Бісквітно-фруктовий торт
від Denzhyttya
30 Серпня, 2021
Гарний, смачний, м’який і ніжний бісквітно – фруктовий торт легко готується і дуже швидко з’їдається. Він прекрасно підійде до святкового столу і звичайного чаювання. М’який сметанний крем прекрасно доповнює свіжі фрукти.
Перевагою бісквітно-фруктового торта можна назвати можливість змінювати фрукти для начинки, А разом з тим – і відтінок смаку всього торта.
Інгредієнти:
- яйце 4 шт.
- цукор 2 скл.
- Пшеничне борошно 1 скл.
- ванілін 1 шт.
- сіль дрібка.
- Лимонна кислота дрібка
- сметана 500 мл
- желатин 40 г
- вода 0,5 скл.
- ківі 2 шт.
- банан 2 шт.
- апельсин 2 шт.
- Полуниця 2 шт.
Приготування:
- Спочатку приготуємо бісквіт. Для цього відокремте білки від жовтків, білки збивайте з дрібкою лимонної кислоти і солі. Збивайте повільно, поки не з’явиться піна, потім збільшуйте швидкість, поступово додаючи 0,5 склянки цукру.
- Збийте жовтки з ваніліном і 0,5 склянки цукру, поки вони не стануть світлими і пишними. Додайте 1/3 склянки борошна до отриманої маси. Після цього акуратно вмішайте білки і борошно, що залишилося, перемішайте.
- Викладіть на дно форми папір для випічки, змастіть його і стінки форми маслом. Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте бісквіт 30 хвилин.
- Дістаньте бісквіт з форми, остудіть його. Потім відріжте близько 1 см нижньої частини, а решту бісквіта поріжте кубиками.
- Замочіть желатин на 30-40 хвилин у воді.
- Візьміть форму для торта, вистеліть її харчовою плівкою. Красиво наріжте фрукти і покладіть їх на дно і стінки форми. Решту фруктів наріжте кубиками.
- Збийте сметану з цукром і ваніліном, поки не утвориться кремоподібна маса.
- Нагрійте желатин і розпустіть його, не доводячи до кипіння. Додайте його до сметанному крему,
- Закрийте торт звисаючими краями плівки, приберіть на ніч в холодильник.
- Розкрийте краї плівки, накрийте торт плоскою тарілкою, переверніть . Зніміть плівку.
Деякі вважають, що масло ускладнює підйом бісквіта, тому можна використовувати папір для випічки, закриваючи нею не тільки дно, але і краї форми.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки